Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Καθημερινή η επιθετική ρητορική της Άγκυρας – Η Ελλάδα παραβιάζει τα σύνορά μας, λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Ο ένας μετά τον άλλον οι Τούρκοι αξιωματούχοι διαστρεβλώνουν τα όσα γίνονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Την σκυτάλη μετά τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου της γείτονος, Ιμπραήμ Καλίν, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα είναι αυτή που φέρει την ευθύνη για τις εντάσεις στο πεδίο.

«Όταν υπάρχουν παραβιάσεις δικαιωμάτων, παραβιάσεις των συνόρων και παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν θα διστάσει να απαντήσει σε αυτές», είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Σαφής και προς πάσα κατεύθυνση είναι η απάντηση της Αθήνας πως η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται ούτε δέχεται υποδείξεις για το τρόπο με τον οποίο θ’ ασκήσει τα Εθνικά της δικαιώματα.

«Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται. Δεν είναι χώρα που απειλεί, η χώρα μας είναι παράγοντας διεθνούς σταθερότητας αλλά ταυτόχρονα είμαστε ανυποχώρητοι σ’ ότι αφορά την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σε απόλυτη ετοιμότητα, με την απόλυτη αποφασιστικότητα ν’ αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση, σε κάθε επιβουλή, σε κάθε απειλή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η διεθνοποίηση της επιθετικότητας της Τουρκίας είναι μια από τις κινήσεις που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Χαρακτηριστική είναι η επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν που συνομίλησαν με την κατάσταση στη Μεσόγειο, σε μια χρονική στιγμή που συνέπεσε με τις νέες απειλές Ερντογάν οι οποίες περιστρέφονται γύρο από τον βαλλιστικό πύραυλο Typhoon.

Μέσω διπλωματικών πηγών η Αθήνα καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της μέσω της αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

Πάντως την Κυριακή και πάλι Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος της Τουρκίας έκανε υπέρπτηση στα 19.000 πόδια πάνω από την Κανδελιούσσα, τη νησίδα που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Νισύρου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα τελευταία 100 χρόνια οι επιστήμονες έχουν ανακτήσει περίπου 45.000 μετεωρίτες στην Ανταρκτική. Ωστόσο, μόνο ένας μικρός αριθμός (περίπου 100) από αυτούς τους διαστημικούς...

ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα οδοντιατρικής κάλυψης για τα παιδιά 6-12 ετών τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κάνοντας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο νομοσχέδιο που προβλέπει την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης στη Συμφωνία Εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της...