Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου για όσους πίνουν πολύ μαύρο τσάι

Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού συνδέεται με μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για όσους πίνουν δύο ή περισσότερα μαύρα τσάγια τη μέρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Maki Inoue-Choi του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “Annals of Internal Medicine“, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους 40 έως 69 ετών, από τους οποίους το 85% έπιναν τακτικά τσάι και, από αυτούς, το 89% μαύρο τσάι.

Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον δύο κούπες μαύρο τσάι καθημερινά, είχαν 9% έως 13% μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Η μείωση του κινδύνου ίσχυε ανεξάρτητα από το αν κάποιος έπινε παράλληλα καφέ, έβαζε ζάχαρη ή γάλα στο τσάι του, το έπινε ζεστό ή κρύο κ.α.

Το τσάι είναι ένα από τα ροφήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει το πράσινο τσάι με μικρότερη πρόωρη θνησιμότητα, αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι όφελος παρέχει και το μαύρο τσάι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέπει να προσλάβουμε μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα. Και να καταλάβουμε αυτή την καινούργια οικονομία και την καινούργια πραγματικότητα. Πρέπει να την ενσωματώσουμε...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τη 01.30 στα Εξάρχεια, όταν ομάδα περίπου 50 νεαρών, επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην Καλαμάτα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό EX30, το μικρότερο SUV της Volvo το οποίο...

ΕΛΛΑΔΑ

Αμέσως μετά την καταγραφή των περιστατικών και την καταγγελία των γονέων κινήθηκαν από πλευράς υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ όλες οι...