Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Ανησυχία για τα κρούσματα στα θρανία – Αστραπιαία η μετάδοση στα σχολεία

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών Αρχών έχει μπει το χωριό Καβαλάρι στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, εκεί όπου εντοπίστηκαν 16 κρούσματα σε δημοτικό σχολείο. «Ανησυχούμε. Όταν ακούς τόσα κρούσματα δεν ανησυχεί κάθε γονιός;», δήλωσε γονέας εκφράζοντας την ανησυχία του.

Οι γονείς μπορεί να ανησυχούν, η διευθύντρια του σχολείου πάντως μιλά για ελεγχόμενη κατάσταση. «Ούτε τμήμα έκλεισε και τα κρούσματα ελέγχονται», δήλωσε από την πλευρά της η διευθύντρια σχολείου Καβαλαρίου Ολυμπία Κουζούνη.

Για ελάχιστα κρούσματα έκανε λόγο από την πλευρά του ο δάσκαλος του σχολείου. «Τα κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστα. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά», τόνισε ο Μιχάλης Πρασσάς.

«Σε τρεις τάξεις είχαμε τα κρούσματα. Σε μία τάξη είχε τα περισσότερα. Στα αλλά δύο λιγότερα», πρόσθεσε η κ. Κουζούνη. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται από το πρωί στο χωριό των 1.300 κατοίκων καθώς υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω διασπορά. Συνολικά στο χωριό εντοπίστηκαν 25 ενεργά κρούσματα. Τα 16 στο δημοτικό σχολείο.

Εντείνεται η αγωνία των γονέων

Έντονη ανησυχία προκαλεί η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας. Υπερβολικό βρίσκουν αρκετοί γονείς το μέτρο 50+1 για να κλείσει ένα τμήμα, με αρκετούς να μην στέλνουν τα παιδιά τους από το πρώτο κιόλας κρούσμα.

«Δεν εφαρμόζεται. Αν υπάρχουν 1-2 κρούσματα, δεν τα πάνε και οι άλλοι γονείς τα παιδιά τους. Εάν υπάρχουν 5-10 κρούσματα στην τάξη και οι υπόλοιποι γονείς δεν τα στέλνουν», λένε.

Το πρόβλημα περιπλέκεται όταν νοσούν και εκπαιδευτικοί. Γονείς καταγγέλλουν πως στο Στρούμπειο δημοτικό στην Πάτρα νοσούσε δασκάλα χωρίς το σχολείο να τους ενημερώσει, ενώ δεύτερη νηπιαγωγός διαγνώστηκε με κορωνοϊό σε νηπιαγωγείο της Εγλυκάδας. Όπως ανακοινώθηκε στους γονείς, δε θα λειτουργήσει το τμήμα ούτε το ολοήμερο.

Πολιτική απόφαση η διεξαγωγή παρελάσεων
Την ώρα που υπολείπονται 1 εκατομμύριο εμβολιασμοί από το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, εντείνεται η ανησυχία των ειδικών για τις «κόκκινες» περιοχές που παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, κάτω από το 50% του πληθυσμού.

«Με ανησυχεί η Θεσσαλονίκη, θα περιμένα μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Παρά το γεγονός ότι οι εισαγωγές αυξάνονται και η πληρότητα των ΜΕΘ αγγίζει μέχρι και το 100%, κανονικά και με κόσμο θα διεξαχθούν οι παρελάσεις στη συμπρωτεύουσα, με τους ειδικούς να ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται για πολιτική απόφαση.

«Οι αποφάσεις είναι περισσότερο πολιτικές πλέον. Δεν περνάει από τους ειδικούς», υπογράμμισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Τους ακούμε (τους ειδικούς) όταν υπάρχει κάποιο ερώτημα να τους θέσουμε. Επειδή δεν θέλεις εσύ να εμβολιαστείς, δε σημαίνει ότι θα περιορίσουμε τις δραστηριότητες των άλλων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μετά την Ημαθία, και στην Πιερία δε θα διεξαχθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου εξαιτίας του μεγάλου ιικού φορτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύμα επίθεσης έπεσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews, όλα έγιναν σήμερα το πρωί μέσα στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέρονται σε καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία,...