Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική: Συνεχίζεται η αγωνία – Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες τα κύρια μέτωπα

Το πρώτο φως της ημέρας περιμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να εκτιμήσουν την κατάσταση της πυρκαγιάς που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόποδες της Πάρνηθας και τη Βαρυμπόμπη και, αφού κατέκαψε την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

Η φωτιά στη βόρεια Αττική βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ελπίδες στρέφονται στα εναέρια μέσα. Ανάλογα με τη φορά των ανέμων, οι ρίψεις θα στοχεύσουν στη διάσπαση του μετώπου, το οποίο είναι τεράστιο.

Τα κύρια μέτωπα βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στον οικισμό των Ποντίων στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου, ενώ υπάρχουν πολλά σπίτια στις Αφίδνες και στη Δροσοπηγή που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Νωρίς το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης για το Καλέντζι, στον Μαραθώνα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες πέρασαν δύο με τρεις φορές την εθνική οδό, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να την περιορίζουν πριν επεκταθεί.

Το μήνυμα έκτακτης ανάγκης 112 δεν σταματούσε να χτυπά, καλώντας τους κατοίκους σε Αφίδνες, Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Δροσοπηγή, Άγιο Στέφανο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Κρυονέρι, Βόθωνα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η εκκένωση ζητήθηκε από τη Πυροσβεστική προληπτικά. Όσον αφορά τον Άγιο Στέφανο, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι δεν εκκενώθηκε τελικά και «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη περιοχή».

Δυστυχώς, σε Αφίδνες, Δροσοπηγή και Ιπποκράτειο Πολιτεία κάηκαν σπίτια και πολλοί φοβούνται πως το πρώτο φως της ημέρας θα βρει τους κατοίκους αντιμέτωπους με μια τεράστια καταστροφή. Το θετικό είναι ότι το μέτωπο στην άλλη πλευρά της εθνικής οδού που βρίσκονται Καπανδρίτι και Πολυδένδρι δεν κινδυνεύει και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτιά, ανεβαίνοντας στην εθνική οδό προς τα δεξιά.

Το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι να μην φτάσει η πυρκαγιά στη Μαλακάσα, καθώς σε περίπτωση που ενισχυθούν οι υπάρχουν φόβοι πως θα φτάσει μέχρι τον Ωρωπό.

Όλη τη νύχτα στην Αττική επιχειρούσαν 350 πυροσβέστες, 40 πεζοπόρα τμήματα, 40 Κύπριοι πυροσβέστες και 150 οχήματα.

Από το πρωί η γιγαντιαία επιχείρηση θα ενισχυθεί:

Από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα
Από τη Γαλλία με 83 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη
Από την Κύπρο με 40 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη
Από τη Σουηδία με 2 αεροσκάφη
Από την Ελβετία με ελικόπτερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...