Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματικότητα: Ανήλικοι κλείνουν ραντεβού για να παίξουν ξύλο έξω από σχολεία

Λύνουν τις διαφορές τους ακόμη και με μαχαίρια. Δίνουν ραντεβού που καταλήγουν σχεδόν πάντα σε άγριες συμπλοκές με τραυματίες. Οι άγουρες συμμορίες των ανηλίκων έχουν γίνει πια μάστιγα και παρά τα μέτρα της πολιτείας η παραβατικότητα τους έχει εκτιναχθεί στα ύψη, αφού τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο 4μηνο του έτους προκαλούν σοκ.
Ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, απειλές και εκβιασμοί…

Μαθητές μετατρέπονται σε αδίστακτους κακοποιούς που “κλείνουν” ραντεβού για… ξύλο έξω από σχολεία, κάνουν ληστείες, τραβούν μαχαίρια και σουγιάδες.

«Απειλούν με μαχαίρια ή λύνουν τα προβλήματά τους έξω από το σχολείο και μπορεί να πάρει και όποιον να’ ναι η μπάλα», ανέφερε μία ανήλικη κοπέλα.

«Κάτι παιδιά αποφάσισαν να λύσουν τα προβλήματά τους εκτός σχολείου, γιατί μέσα στο σχολείο φοβόντουσαν και τη διευθύντρια, και ξαφνικά απλά ακούσαμε την επόμενη ημέρα ότι τα παιδιά το λύσανε με ξύλο και έγινε πολύ μεγάλη φασαρία. Το παιδί του έφυγαν δύο δόντια και γύρισε σπίτι με αίματα», δήλωσε άλλη ανήλικη.

Μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Αττικής έχουν να καταγγείλουν τουλάχιστον ένα περιστατικό ανήλικης παραβατικότητας.

Τραμπουκισμοί, ξυλοδαρμοί ακόμα και μαχαίρια μέσα στη σχολική τσάντα, όπως λένε, αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Μια νεαρή κοπέλα περιγράφει ένα πρωτοφανές περιστατικό: «Είχανε μαχαιρώσει μία κοπέλα σε ένα λύκειο στην Καλλιθέα. Είχε βγάλει μαχαίρι αυτή χωρίς λόγο και τη μαχαίρωσε. Για έναν τσακωμό από ό,τι θυμάμαι είχε γίνει και αυτό το βίντεο είχε κοινοποιηθεί κιόλας στα σόσιαλ».

Μαζί με τα βιβλία, σε σχολικές τσάντες κρύβουν σουγιάδες, μαχαίρια και πεταλούδες.

«Είχε πάει μία κοπέλα σε μία άλλη κοπέλα, επειδή έβγαινε με τον πρώην της κάτι τέτοιο και την είχε κάψει με το τσιγάρο. Στο μάτι, της είχε βάλει το τσιγάρο στο μάτι», αποκάλυψε ανήλικη.

Μόλις μέσα σε τέσσερις μήνες τα επίσημα στοιχεία προκαλούν σοκ.

Το πρώτο τετράμηνο του 2024 συνελήφθησαν 290 ανήλικοι για πρόκληση σωματικής βλάβης, 2 για ανθρωποκτονία και 432 για κλοπές.

Ανήλικη βία – συλλήψεις πρώτου τετραμήνου:
-290 πρόκληση σωματικής βλάβης

-2 ανθρωποκτονία

-432 κλοπές

Δεκάδες είναι οι συλλήψεις ανηλίκων και για διαρρήξεις, ναρκωτικά, ακόμα και βιασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγωνιστική δράση στο EURO 2024 συνεχίζεται την Κυριακή (16/6) με τρία ακόμη σπουδαία παιχνίδια για τον 3ο και 4ο όμιλο, όπου μπαίνουν στη…...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτικοί οίκοι αυξάνουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αλλά και την απόφαση...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με επένδυση 362 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την υλοποίηση παρεμβάσεων μόνωσης και αερισμού και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτίριο μπορεί να μετατραπεί...