Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Μαυρομάτης: Πέθανε η σύζυγός του, Ρένα Βενιέρη έπειτα από μήνες νοσηλείας

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί, στις 07:30, από ανακοπή, η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, Ρένα Βενιέρη, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Τέσσερις μήνες μετά την φωτιά στο σπίτι του ζευγαριού στο Κολωνάκι, η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, Ρένα Βενιέρη, βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλευόταν στη μονάδα εγκαυμάτων αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Σημειώνεται η Ρένα Βενιέρη προ ημερών είχε βγει από την ΜΕΘ, όπου νοσηλεύονταν. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας παρέμεινε επιβαρυμένη και τελικά δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε το Σάββατο από ανακοπή.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, μέσα από την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, είχε γνωστοποιηθεί ότι η Ρένα Βενιέρη είχε βγει από τη ΜΕΘ. Τότε, η δημοσιογράφος Βιβή Μπουγιούρα είχε αναφέρει: «Πραγματικά είναι ένα αισιόδοξο νέο, ένα μικρό θαύμα όπως μου είπε και ο γιος του Μανώλη Μαυρομμάτη και της Ρένας Βενιέρη, ο Μιχάλης. Έπειτα από τέσσερις μήνες η μητέρα του βρίσκεται εκτός ΜΕΘ, είναι σε μονάδα εγκαυμάτων, επικοινωνεί κανονικά με τον γιο της.

Μου είπε λίγο πιο συγκινημένος, ότι: «Η μητέρα μου βγήκε από την ΜΕΘ, επικοινωνούμε και έχουμε πολύ μεγάλη διαδρομή ακόμα, γιατί είναι επιβαρυμένη η κατάστασή της». Η αλήθεια είναι ότι θα μείνει για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο για να αποφύγει λοιμώξεις και γιατί η κατάστασή της δεν είναι για να βγει ακόμα. Το θετικό είναι όμως ότι τα κατάφερε και είναι εκτός της ΜΕΘ».

Ο Μανώλης Μαυρομάτης αναμένεται να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης. Σημειώνεται πως ο αθλητικογράφος φέρει εγκαύματα στο 18% του σώματός του από τη μεγάλη φωτιά στο σπίτι του στο Κολωνάκι, ενώ η σύζυγός του έφερε εγκαύματα στο 40% του σώματός της.

Ρένα Βενιέρη: Ποια ήταν η ηθοποιός και σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη

Η Ρένα Βενιέρη – Μαυρομμάτη γεννήθηκε στην Άρτα στις 20 Ιουνίου 1943 και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1965. Εμφανίστηκε στη σκηνή, στο θέατρο ΒΕΡΓΗ, στο έργο του Όσκαρ Γουάιλντ “Η βεντάλια της Λαίδης Γουίντερμιρ”, με τον θίασο Βέργη-Αρώνη, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη.

Στη συνέχεια, ο δάσκαλός της, Κώστας Μιχαηλίδης, την ενέταξε στον θίασο της Αρχαίας Τραγωδίας, ως μία από τις κορυφαίες του Χορού, στην “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” και την “Λυσσιστράτη” σε περιοδεία στη Νότιο Αφρική και στα αρχαία θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ως επαγγελματίας ηθοποιός, πρωτοέπαιξε στον θίασο της Άννας Συνοδινού στις “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο, ενώ συνεργάστηκε με του θιάσους των Γιάννη Γκιωνάκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Μίμη Φωτόπουλου, Λάμπρου Κωσταντάρα.

Είναι παντρεμένη με τον γνωστό αθητικογράφο Μανώλη Μαυρομμάτη με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Μιχάλη. Μάλιστα με τον σύζυγό της, δημιούργησε την “Ελεύθερη Λαϊκή Σκηνή” και ανέβασαν αρκετά έργα.

Η ίδια έχει λάβει μέρος και σε θεατρικά έργα ραδιοφώνου και τηλεόρασης, καθώς επίσης και στη μακροβιότερη εκπομπή λόγου και τέχνης στο ραδιόφωνο, “Βυζαντινός Ελληνισμός”, σε σκηνοθεσία Μανώλη Μαυρομμάτη.

Έπαιξε στα σήριαλ: “Ονειροπαρμένος” του Κώστα Πρετεντέρη, “Εν τούτω νίκα” του Νίκου Φώσκολου, “Μεθυσμένη Πολιτεία” του Σ. Πατατζή, “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά” του Κώστα Μουρσελα και “Το πάθος” του Γιάννη Φίλιππα.

Ως σεναριογράφος, έγραψε ταινίες μικρού μήκους όπως και ντοκιμαντέρ, όλα σε σκηνοθεσία του συζύγου της, ενώ έχει συμμετάσχει και σε ταινίες του κινηματογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγωνιστική δράση στο EURO 2024 συνεχίζεται την Κυριακή (16/6) με τρία ακόμη σπουδαία παιχνίδια για τον 3ο και 4ο όμιλο, όπου μπαίνουν στη…...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτικοί οίκοι αυξάνουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αλλά και την απόφαση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H μεγάλη ήττα της παράταξης του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και ο κίνδυνος...