Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με θεατές τους εκπαιδευτικούς

Ένα τσουνάμι καταγγελιών κατακλύζει την ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για την αντιμετώπιση του bullying, αφού στον μόλις ενάμιση μήνα που λειτουργεί έχουν ήδη καταγραφεί 230 καταγγελίες μαθητών και γονέων.
Μηνύματα μίσους εναντίον της γραμμένα από συμμαθητές της σε τοίχους του σχολείου και πάνω στο θρανίο της αντίκρυσε ένα πρωί η μαθήτρια γυμνασίου της Αθήνας.

«Έκλαιγα, μετά το είπα στους γονείς μου. Έμαθα να ζω με αυτό. Ρώτησα μία φίλη τους γιατί το κάνουν αυτό. Δεν τους ξέρω και μου είπε “επειδή έτσι θέλουν”. Είπαν οι καθηγητές στους γονείς μου να βγουν για καφέ με τους γονείς των δραστών και να μιλήσουν. Προφανώς δεν έγινε αυτό», είπε η μαθήτρια.

Το κορίτσι ανέφερε το περιστατικό μόλις πριν από δύο μέρες στη νέα πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση του bullying, καθώς έχει περάσει ένας χρόνος και οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι.

Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr σε περίπου ενάμιση μήνα λειτουργίας έχει καταγράψει 230 καταγγελίες μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και γονέων για περιστατικά ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Άγρια περιστατικά έχουν γίνει δυστυχώς μέρος της καθημερινότητας πολλών παιδιών, με τα περισσότερα να μην είναι διατεθειμένα να τα καταγγείλουν.

Σε δηλώσεις του στο MEGA ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης διαβεβαίωσε ότι όλα τα περιστατικά που καταγγέλλονται στην πλατφόρμα STOP BULLYING διερευνώνται άμεσα.

Ο δρόμος για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία φαίνεται μακρύς. Εκτός της πλατφόρμας ετοιμάζονται προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, αλλά και νέα μέτρα για την επόμενη σχολική χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγωνιστική δράση στο EURO 2024 συνεχίζεται την Κυριακή (16/6) με τρία ακόμη σπουδαία παιχνίδια για τον 3ο και 4ο όμιλο, όπου μπαίνουν στη…...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτικοί οίκοι αυξάνουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αλλά και την απόφαση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H μεγάλη ήττα της παράταξης του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και ο κίνδυνος...