Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκίδα: Στη φυλακή η προϊσταμένη της ΔΟΥ και μία υπάλληλος για το κύκλωμα εκβιαστών

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση εκβιασμών.

Στις δηλώσεις που έκανε ο συνήγορός τους, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, τόνισε πως τόσο η διευθύντρια όσο και η συνεργάτιδά της θα ασκήσουν προσφυγή.

«Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση της διευθύντριας της εφορίας Χαλκίδας και μιας εκ των συνεργατών της. Οι κατηγορούμενες θα ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους και συγκεκριμένα θα ασκήσουν το δικαίωμα της προσφυγής κατά της συγκεκριμένης διάταξης, με δεδομένο πως η διάταξη αυτή στηρίζεται στην πιθανολόγηση διάπραξης από τις ίδιες ενδεχομένως και νέων αδικημάτων, χωρίς να καθορίζονται ποια είναι αυτά. Θεωρούμε πως όλο αυτό είναι μια εφεύρεση η οποιά στηρίζεται τόσο στην πίεση των ημερών όσο ικα στην αδιανόητη δήλωση του υπουργού κ. Χατζηδάκη, που είπε πως αυτός δεν στηρίζει κλέφτες, λες κι έβγαλε απόφαση ήδη… τώρα περιμένουμε την επιβολή της ποινής. Θεωρούμε πως η διάταξη αυτή θα καταπέσει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα αναφορικά με τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διευθύντρια της ΔΟΥ υποστηρίζει ότι έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ ενώ λέει ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε.

Τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών που συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκίδα για εκβίαση επιχειρηματιών, πέρασαν σήμερα, λίγο μετά τις 10:30, την πόρτα του ανακριτή.

Το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης άρχισε να ξεδιπλώνεται έπειτα από καταγγελίες των θυμάτων του κυκλώματος που είχαν πέσει στα δίχτυα της εγκληματικής ομάδας. Όπως προέκυψε, «εγκέφαλος» ήταν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκδίας και μαζί με υπαλλήλους, διεκπεραιωτές και λογιστές, εντόπιζε τους επιχειρηματίες-στόχους και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει.

Τα ντοκουμέντα που οδήγησαν στο ξήλωμα του κυκλώματος των εφοριακών στην Χαλκίδα

Εν τω μεταξύ, ντοκουμέντα από την έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησαν στο ξήλωμα του κυκλώματος εφοριακών που δρούσε στη ΔΟΥ Χαλκίδας και εκβίαζε επιχειρηματίες εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.

Σε βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους επιχειρηματίες που κατήγγειλε τη δράση της οργάνωσης βγαίνει από την Εφορία αφού είχε μπει κρατώντας έναν λευκό φάκελο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια περιείχε 10.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί ρώτησαν σχετικά τον εν λόγω άνδρα ο οποίος αποκάλυψε ότι παρέδωσε στην Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, εντός του γραφείου της, έναν κλειστό φάκελο, λευκού χρώματος, ο οποίος περιείχε 10.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης από υπαλλήλους της εφορίας για βλάβη της επιχείρησής του.

Μάλιστα ανέφερε ότι το είχε ξανακάνει και στις 17 Μαΐου 2024, ενεργώντας υπό τις υποδείξεις της προϊσταμένης.

Παράλληλα, σε δύο φωτογραφίες ντοκουμέντο αποτυπώνεται η στιγμή που ένα από τα μέλη της ομάδας, η διεκπεραιώτρια, βγαίνει από την εφορία κρατώντας έναν φάκελο τον οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, της είχε παραδώσει η προϊσταμένη και περιείχε χρήματα που έδωσε κάποιος επιχειρηματίας.

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης άρχισε να ξεδιπλώνεται έπειτα από καταγγελίες των θυμάτων του κυκλώματος που είχαν πέσει στα δίχτυα της εγκληματικής ομάδας.

Όπως προέκυψε, «εγκέφαλος» ήταν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκδίας και μαζί με υπαλλήλους, διεκπεραιωτές και λογιστές, εντόπιζε τους επιχειρηματίες-στόχους και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ενός εκ των καταγγελλόντων ο οποίος ανέφερε του ότι παρόλο που δικαιούνταν επιστροφή 90.000 ευρώ, η απάντηση που έπαιρνε από την εν λόγω ΔΟΥ ήταν αρνητική. Τότε, σύμφωνα με την κατάθεσή του, εμφανίστηκε ένας υπάλληλος της εφορίας ο οποίος πήγε με το φορολογούμενο στη διευθύντρια για να «λυθεί το πρόβλημα», φυσικά με το αζημίωτο φυσικά.

Άλλος επιχειρηματίας που μίλησε στον ΑΝΤ1 περιέγραψε ότι «δρούσαν σαν μαφία εγώ το ένιωσα. Όταν έφυγα από εκεί έφυγα με το σκεπτικό ότι ήταν μαφία. Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά, δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα, δεν είχε κάτι άλλο να μου πει». Σύμφωνα με τη μαρτυρία του τα μέλη του κυκλώματος του είπαν «δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι. Δεν ζήτησα τίποτα να μου διαγράψουν, την επιστροφή μου ζήτησα. Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από επιστροφή φόρου. Μου λέει λέει “τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγο είναι” σαν τους χρωστάω χάρη».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγωνιστική δράση στο EURO 2024 συνεχίζεται την Κυριακή (16/6) με τρία ακόμη σπουδαία παιχνίδια για τον 3ο και 4ο όμιλο, όπου μπαίνουν στη…...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτικοί οίκοι αυξάνουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αλλά και την απόφαση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H μεγάλη ήττα της παράταξης του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και ο κίνδυνος...