Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Υπέρ των αντιποίνων το Ισραήλ μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου -Αποφάσεις τα επόμενα 24ωρα

Στις επόμενες κινήσεις του Ισραήλ όπως και στις αποφάσεις του Βενιαμίν Νετανιάχου και του πολεμικού του συμβουλίου είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας. Ακόμη δεν έχει εκδοθεί επίσημο ανακοινωθέν μετά τις συνομιλίες, όμως από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει ότι η πλειονότητα των μελών του συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ της απάντησης, κάτι που αναμενόταν όπως έδειξαν και προηγούμενες δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων που προϊδέαζαν για κατάρτιση ειδικού σχεδίου αντιποίνων σε βάρος του Ιράν.

Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, αλλά δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το μέγεθος ή το χρόνο της απάντησης, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο NBC News, ενώ υπάρχουν αναφορές για οριστικές αποφάσεις μέσα στα επόμενα 24ωρα. Ο αξιωματούχος μίλησε αφού το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ολοκλήρωσε την συνεδρίασή του που διήρκεσε αρκετές ώρες. «Είναι σαφές ότι το Ισραήλ θα απαντήσει, το ερώτημα είναι πότε και σε ποια κλίμακα», δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Άλλωστε και ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ ξεκαθάρισε νωρίτερα ότι θα υπάρξει απάντηση και μάλιστα τόνισε ότι η επιχείρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Την ίδια στιγμή, ΗΠΑ και Ευρώπη, στέκονται μεν ξεκάθαρα στο πλευρό του Ισραήλ, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όμως καλούν σε αυτοσυγκράτηση και σε αποφυγή διευρυμένης σύρραξης.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Τζο Μπάιντεν με τον Βενιαμίν Νετανιάχου, το βράδυ της επίθεσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι το Ισραήλ θα πρέπει να επιδείξει αυτοσυγκράτηση απέναντι στο Ιράν και ότι περαιτέρω αντίποινα μπορεί να μην είναι απαραίτητα.

Ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δηλώνει στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή, αφού βοήθησαν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στην επίθεση του Ιράν.

Δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση, υπογραμμίζει ο Κίρμπι, αλλά προσθέτει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Βενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα σορτς και τις φόρμες έχε φορέσει κοστούμι και γράφει ιστορία ως προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...