Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Ερωτήματα για τη στενή σχέση του 76χρονου μακελάρη με την οικογένεια Καρνέση

Ο τρόπος με τον οποίο χτύπησε ο 76χρονος δράστης μοιάζει να έχει πολύ προσωπικά χαρακτηριστικά, όπως άλλωστε ήταν και η σχέση του με την οικογένεια Καρνέση.

Είναι ο Αντέλ Ελ Μπουράι μαζί με την οικογένεια Καρνέση, τη Μαρία, τον Σπύρο, τη Δέσποινα, το 2004, σε εκδήλωση της εταιρίας για τα εγκαίνια του πλοίου ΕΛΚΑ Aristotelis, παρουσία του Βασίλη Μαγγίνα, του Θεόδωρου Πάγκαλου και του μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Η Δέσποινα Καρνέση με ξανθά μαλλιά και δίπλα η αδερφή της Μαρία, χαιρετούν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη που μόλις έχει φτάσει.

Στα 56 του χρόνια τότε, ο Άρης δείχνει να το απολαμβάνει. Χαμογελά με ένα ποτό στο χέρι,  δίπλα στους καλεσμένους με κολαριστό πουκάμισο, σικάτο, για την εποχή, σακάκι και κόκκινη γραβάτα στην πρώτη γραμμή.

Δεν είναι απλά ο οικονόμος, αλλά είναι μέλος της οικογένειας, ίσως ακόμα και της εταιρείας.

Το αρχικό σενάριο, για τον 76χρονο εργαζόμενο από την Αίγυπτο, που θόλωσε γιατί έχασε τη δουλειά του, και στη συνέχεια  το σπίτι του φαίνεται να ξεθωριάζει μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, για υπέρογκα ποσά σε τράπεζες τις Ελλάδας και της Ελβετίας και συμμετοχή στα Διοικητικά συμβούλια ναυτιλιακών εταιριών.

Ποιος είναι ο 76χρονος

Ήρθε στην Ελλάδα μετά το 1980, και μπήκε στη νεοσύστατη τότε ναυτιλιακή εταιρία των αδερφών Καρνέση.

Η μητέρα τους, Ελευθερία, τον ξεχώρισε και τον έκανε επιστάτη της ακίνητης περιουσίας τους. Τον βαφτίζει Αριστείδη.

Από τον πλούτο της δυναστείας στην απόλυτη τραγωδία

Πώς ο ήρεμος Άρης, τα αυτιά και τα μάτια της οικογένειας, ο έμπιστος εργαζόμενος που έγινε μέλος δυναστείας, προέταξε τη μονόκανη καραμπίνα στο πρόσωπο της Μάριας Καρνέση;

Πώς σκότωσε τον άντρα της Δέσποινας;

«Και εσύ θέλεις να με βγάλεις από το σπίτι. Και εσύ θέλεις να με πετάξεις; Ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του του Ελ Μπουράι πριν αφαιρέσει τη ζωή του Αντώνη Βλασάκη, σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Ήταν η απομάκρυνση από το σπίτι η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»;

Σε ανακοίνωση της, η ναυτιλιακή, πάντως, ξεκαθαρίζεται πως το ακίνητο δεν ανήκε ούτε στην εταιρεία, ούτε στην Μαρία Καρνέση που δολοφονήθηκε.

Τα στοιχεία  δείχνουν πως ο Ελ Μπουράι δεν ήταν απλά ένας φιλοξενούμενος, καθώς έχει υπέρογκα ποσά σε τράπεζες της Ελβετίας και της Ελλάδας.

1,5 εκατομμύριο στην Ελβετική City bank, στην ίδια τράπεζα όπου υπάρχει και εταιρικός λογαριασμός, προθεσμιακές καταθέσεις, δηλαδή «κλειστά» χρήματα σε προσωπικό λογαριασμό κι άλλα 500.000 ευρώ σε λογαριασμό του Ελ Μπουράι σε ελληνική τράπεζα.

Ήταν τόσο μεγάλη η εμπιστοσύνη  που είχε η οικογένεια στον Ελ μπουράι, που τον έκαναν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δύο πλοίων της οικογένειας, του ΕΛΚΑ Glory μαζί με τη Μαρία τη Δέσποινα Καρνέση  και EΛΚΑ Delos με τον Σπύρο Καρνέση.

Τι λόγους είχε  λοιπόν ο 76χρονος να στραφεί κατά της οικογένειας που έλυσε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής του;

Όπως όλα δείχνουν, όσο η οικογένεια ήταν ενωμένη, ο ρόλος του Ελ Μπουράι ήταν εδραιωμένος. Όταν όμως η οικογένεια διχάστηκε ο Άρης έπρεπε να επιλέξει στρατόπεδο και επέλεξε αυτό του Σπύρου Καρνέση.

Από τα χαμόγελα στο πλευρό των αφεντικών του, πίσω από πρωτοκλασάτους υπουργούς της τότε κυβέρνησης, σε ένα έγκλημα που συντάραξε. Μια σειρά από μαρτυρίες αξιολογούνται προκειμένου οι Αρχές να φτάσουν στην άκρη του νήματος της τριπλής δολοφονίας.

Ποιο ήταν το πραγματικό κίνητρο και τι όπλισε το χέρι του Άρη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νερά άρχισαν να αποσύρονται από ορισμένους τομείς της νότιας Βραζιλίας, που σάρωσαν πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των καταστροφών που έχει υποστεί η περιοχή,...