Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σ. Λουκίδης στο Πρώτο για λοιμώξεις και κορωνοϊό: Αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων-Θα υπάρξει όμως σταδιακή αποκλιμάκωση (audio)

Για την έξαρση των ιώσεων και του κορωνοϊού μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βασίλη Αδαμόπουλο ο Στέλιος Λουκίδης, Πνευμονολόγος και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές».

«Ήταν αναμενόμενο να συμβεί όλο αυτό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Λουκίδης, αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και ιώσεων. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «Είναι η εποχή τέτοια. Υπάρχει λοιπόν, μια ιδιαιτερότητα αυτή την περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε τη μεγαλύτερη δυναμική που έχει ο κορωνοϊός τον τελευταίο χρόνο. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το οποίο οδηγεί σε αυτή την φάση την έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων (…).

«Υπάρχει επίσης μια μεγάλη έξαρση και των άλλων λοιμώξεων, προεξαρχούσης της γρίπης και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού. Θεωρώ λοιπόν, ότι η γρίπη όντως κάνει αρκετά βαριά κλινική εικόνα ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά σίγουρα και εκεί οι νοσηλείες έχουν σχέση με τα υποκείμενα νοσήματα και την ηλικία. Και εμείς στην τελευταία εφημερία τα πιο βαριά περιστατικά που βάζαμε ήταν γρίπης και λιγότερο covid» σημείωσε στην πορεία της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, σχετικά με την έξαρση της γρίπης και των άλλων λοιμώξεων.

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για τον αν πρέπει να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους υπογραμμίζει το εξής «Νομίζω ότι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το οποίο υπάρχει σήμερα, να τηρήσουμε δηλαδή πολύ καλά τους υγειονομικούς χώρους και κυρίως να πούμε σε κάποιους ανθρώπους, όπως αυτοί οι οποίοι έχουν μειωμένη άμυνα στον οργανισμό τους, να φοράνε μάσκα και στους κλειστούς χώρους για να έχουν προστασία σε μεγάλο βαθμό».

Έπειτα, σε ερώτηση σχετικά με τον εμβολιασμό αναφέρει «Τώρα, όσον αφορά τα εμβόλια νομίζω ότι εδώ πρέπει να κάνουμε όλοι μια αυτοκριτική. Δεν κάναμε φέτος-βάζω και τον εαυτό μου μέσα-τόσο μεγάλη επιστημονική αποτύπωση για την αναμνηστική δόση, η οποία βγήκε και κυκλοφόρησε. Μάλλον την περάσαμε αδιάφορα θα έλεγε κανένας και αυτό αφορά και εμάς τους υγειονομικούς απέναντι στην ενημέρωση που μπορεί να κάνουμε κατά καιρούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαλαρώσει πάρα πολύ η εμβολιαστική κάλυψη και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορεί αυτή να διορθωθεί τόσο εύκολα όσο νομίζει κάποιος σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα στην παρούσα φάση διότι υπάρχει και η κόπωση του πληθυσμού (…)»

«Με βάση τις εφημερίες και την πλατφόρμα των αντιϊκών που βλέπω και παρακολουθώ νομίζω ότι θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Πιστεύω μάλιστα ότι σε καμιά εικοσαριά ημέρες η κατάσταση θα κορυφωθεί αλλά μετά θα αρχίσει σιγά σιγά να αποκλιμακώνεται» είπε ο κ. Λουκίδης στο τέλος αναφορικά με την εξέλιξη των ιώσεων και του κορωνοϊού στο μέλλον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για...

ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και εγκαυματίες που παλεύουν ακόμα με τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, μίλησαν στο ΕΡΤNEWS και την Κατερίνα Φάκα....

LIFESTYLE

“Χολιγουντιανής εξωτερικής εμφάνισης, απίστευτος και από εκεί και πέρα είναι ένα πολύ επικοινωνιακό παιδί” είπε ο Κώστας Μπίγαλης εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον...