Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Συγκέντρωση βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Κάλεσμα στους πολίτες απευθύνουν φορείς και σωματεία των Σερρών για συγκέντρωση βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Με ανακοινώσεις τους φορείς και σωματεία εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους πληγέντες κατοίκους και απευθύνουν κάλεσμα προς τους πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις  του Νομού Σερρών να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες, από την πλημμύρα περιοχές.

Ο Δήμος Σερρών  απευθύνει κάλεσμα στους δημότες του και προχωρά σε συγκέντρωση βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.   Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται τις καθημερινές ημέρες στο Β’ΚΑΠΗ Σερρών (πίσω από την ΔΕΥΑΣ) από τις 08:30 έως τις 13:30.

Ο Δήμος Αμφίπολης απευθύνει κάλεσμα στους δημότες του και ενημερώνει ότι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (Γάντια, Σακούλες για μπάζα, φακούς, αδιάβροχα, γαλότσες, Συρμάτινες σκούπες, Εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας και κουβέρτες, σεντόνια) θα γίνεται στις έδρες (πρώην Δημαρχεία) των Δημοτικών Ενοτήτων.

Ο Δήμος Βισαλτίας θα συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έως την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023. Η συγκέντρωση τους γίνεται το Σαββατοκύριακο 9-10/9 και από Δευτέρα 11 έως την Τετάρτη 13/9, τις ώρες  8:00 π.μ. έως 14:00μ.μ. στο Δημαρχείο Νιγρίτας, καθώς επίσης και τις εργάσιμες μέρες στα Δημοτικά Καταστήματα Μαυροθάλασσας, Δημητριτσίου και Σιτοχωρίου.

Ο Δήμος Σιντικής με το Περιφερειακό Τμήμα Σερρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τις 08.00 έως τις 14.00 στα σημεία: Δημαρχείο Σιδηροκάστρου, ΚΑΠΗ Νέου Πετριτσίου, Αντιδημαρχείο Ροδόπολης.

Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης συγκεντρώνει είδη διατροφής και εμφιαλωμένα νερά σε όλους του Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης καλώντας τους πιστούς σε μια «συστράτευση αγάπης» ενώ την Παρασκευή αναχώρησε ένα φορτηγό με εμφιαλωμένα νερά με αποδέκτη την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος επικοινώνησε με τους ποιμενάρχες των δοκιμαζόμενων περιοχών και τους εξέφρασε την εν πνευματική χριστιανική αγάπη αδελφική συμπαράσταση στις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο λαός της περιοχής τους.

Η Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟΔΕ) Σερρών Νέας Δημοκρατίας θα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα  καθημερινά τις ώρες 11.00-13.00 και 19.00-21.00 στα γραφεία της ΝΟΔΕ (Αλεξάνδρου Παναγούλη 1, στον 2ος όροφο). Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Εμφιαλωμένο νερό, Τρόφιμα μακράς διαρκείας έτοιμα προς κατανάλωση (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά, κ.ά., Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους, Είδη προσωπικής και ατομικής υγιεινής, Power bank και φακοί

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. στη βιβλιοθήκη του συλλόγου στην οδό Δελαπόρτα 3 (ισόγειο-παραπλεύρως των Δικαστηρίων). Ειδικά θα συγκεντρώνει: Εμφιαλωμένα νερά, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα (μόνο καινούργια), φακούς και φορητές μπαταρίες κινητών και είδη υγιεινής (ξυραφάκια, σαπούνια,υγρά μωρομάντηλα,οδοντόβουρτσες-οδοντόκρεμες κλπ).

Το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, εμφιαλωμένα νερά και ξηρά τροφή μέχρι την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στα κρεοπωλεία Ο Γιώτης (Χατζόπουλος Μιχαήλ Π.) Πολυτεχνείου 12, Καμπούρης Θεοφάνης Ε. Νικολάου Ν. 1, Σέρρες – Πλατεία Εμπορίου, Σέρρες και  ο Ζορμπάς Πλατεία Εμπορίου 18 και Βενιζέλου Ελευθερίου 38.

Η υποψήφια δημοτική παράταξη ΕΝΤΟΣ για το Δήμο Σερρών συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του συνδυασμού, Περιστέρη Κωστοπούλου 9, 1ος όροφος, από τις 9:00 έως τις 14:00  και από τις 18:00 έως τις 21:00.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...