Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα νίκης και ενότητας Μητσοτάκη από το Σύνταγμα: «Σύμμαχος ο ενθουσιασμός, αντίπαλος ο εφησυχασμός»

Εκλογές 2023: O Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την προεκλογική περίοδο με την μεγάλη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πλατεία Συντάγματος.

14 χρόνια μετά, η ΝΔ επέστρεψε στην πλατεία Συντάγματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σε μια πολυγωνική εξέδρα προκειμένου να έχει επαφή με όλους τους συγκεντρωμένους. Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε  μεταξύ άλλων τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες προκειμένου το κόμμα του να βγει αυτοδύναμο στις εκλογές. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, η Νίκη Κεραμέως, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Θάνος Πλεύρης, αλλά και η σύζυγος του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Δείτε την ομιλία:

Σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η φωνή της Αθήνας ακούγεται σήμερα βροντερή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Μένει πλέον να αντηχήσει και στις κάλπες της Κυριακής με τη ΝΔ μεγάλη νικήτρια. Μόνο τότε, θα κόψουμε το νήμα αυτού του δίμηνου προεκλογικού μαραθωνίου που θα δίνει στη χώρα μία σταθερή κυβέρνηση την κυβέρνηση της ΝΔ. Ένα αποτέλεσμα που θα δίνει στην παράταξή μας να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις, το σχέδιό της για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα στον χώρο που φιλοξένησε την πρώτη συγκέντρωση της παράταξής μας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και στον τόπο όπου νεαρός ακόμα θυμάμαι να μιλάει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ήθελα να κλείσουμε προεκλογική περίοδο στο Σύνταγμα. Η πλατεία πια δεν χωρίζεται σε πάνω και κάτω, είναι μία, ελεύθερη και δημοκρατική.

Νιώθω συγκινημένος που βλέπω ανάμεσά σας φίλους, παλιούς αγωνιστές της παράταξης με τους οποίους δώσαμε τόσες πολλές μάχες,
Η προεκλογική περίοδος μπορεί να είχε κόπο αλλά κάναμε και πάλι τις δυσκολίες ευκαιρίες. Εσείς η ψυχή του κόμματος απλώσατε τις θέσεις μας στην κοινωνία. Ευχαριστώ σε όλα μας τα στελέχη, που έκαναν πράξη το αίτημά μου μετά τη νίκη της 21ης Μαίου, να τρέξουν για το κόμμα. Αποδείξατε ότι η ΝΔ είναι το καλύτερα οργανωμένο κόμμα στην πατρίδα και το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε ταυτόχρονα στην τελική προσπάθεια ως μεθαύριο στις 7 το απόγευμα έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό μας. Έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό αλλά έχουμε και έναν εχθρό τον εφησυχασμό. Πρώτα πάμε στις κάλπες και μετά συνεχίζουμε την ημέρα μας ώστε καμία ψήφος να μην χαθεί.

Έχω μιλήσει πολλές φορές για την αμείλικτη αριθμητική της κάλπης. Προσέξτε μία μικρή και επιπόλαιη δική μας αδράνεια, περισσότερα κόμματα στη Βουλή, μπορούν να φέρουν πολλές παγίδες στην επιφάνεια. Σκεφτείτε μόνο το εξής: Μερικές ψήφοι λιγότερες σε κάθε εκλογικό τμήμα της επικράτειας αρκούν για να θέσουν σε κίνδυνο την ανάδειξη μιας ισχυρής κυβέρνησης. Αυτό όλοι μαζί θα το αποτρέψουμε.

Ξέρετε πόσες κρίσεις περάσαμε μαζί: από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και τη σχεδόν τρίχρονη πανδημία μέχρι την ενεργειακή ακρίβεια και τις διαρκείς εθνικές προκλήσεις. Γνωρίζετε τη γενναία στήριξη της κυβέρνησής μας για να μείνει όρθια η οικονομία και η κοινωνία, κάνοντας παράλληλα πράξη και όλα όσα είχαμε δεσμευτεί. Ελαφρύνοντας τους πολίτες σε ετήσια βάση από 7 δισ. φόρους, αυξάνοντας συντάξεις, αυξάνοντας διαθέσιμο εισόδημα και θωρακίζοντας όσο ποτέ την εθνική μας άμυνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα τόνισε πως οι πολίτες γνωρίζουν πόσες κρίσεις αντιμετώπισε η κυβέρνηση και τη στήριξη που έδωσε στην κοινωνία και την οικονομία. «Θωρακίζοντας όσο ποτέ την εθνική μας άμυνα. Όλα αυτά δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς τον άρρηκτο δεσμό εμπιστοσύνης. Τη συνέπεια λόγων και πράξης. Εμπιστοσύνη που περιβάλλει και το πρόγραμμα της δεύτερης θητείας μας», συνέχισε και αναφέρθηκε σε 4 βασικούς στόχους.

Πρώτος οι καλύτεροι μισθοί για όλους με το μέσο μισθό να φτάσει τα 1500 ευρώ και ο βασικός μισθός τα 950 ευρώ, από τις αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, ενώ θα συνεχιστούν – είπε- οι αυξήσεις στις συντάξεις και οι φοροελαφρύνσεις όπου μεταξύ άλλων θα καταργηθεί σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος.

Δεύτερος στόχος είπε είναι η καλή ποιοτική δημόσια και δωρεάν υγεία. Μίλησε μεταξύ άλλων για την αναβάθμιση των επειγόντων περιστατικών, αναφέρθηκε στην πρόσληψη 10.000 νέων πρόσθετων γιατρών και νοσηλευτών και διευκρίνισε ότι οι 1000 από αυτούς θα είναι στο ΕΚΑΒ. Πρόσθεσε, ότι θα συνεχιστούν οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

Τρίτος στόχος ανέφερε είναι ένα αποτελεσματικό δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος. «Ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, πιο δίκαιο που ξεπερνά τις παθογένειες του παρελθόντος που μας πόνεσαν. Όλες και όλοι θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται οι καλοί. Και θα συνεχιστούμε την επανάσταση του ψηφιακού κράτους», υπογράμμισε.

Τέταρτος στόχος η ισχυρή Ελλάδα. «Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και η Ελλάδα θα εξακολουθει να φυλάει τα σύνορα μας. Και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα δεξιά της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το πιο ηχηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ της τοξικότητας και του λαϊκισμού το έστειλαν οι πολίτες στην κάλπη».

Εικόνες από το Σύνταγμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και τη Φωτεινή Λασπά έδωσε η Μαρία Κορινθίου. Η ηθοποιός μίλησε για τον διαλογισμό και αποκάλυψε πόσο «βαριά» της έπεσε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το προβάδισμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών κατέκτησε η Hyundai Motorsport διευρύνοντας παράλληλα το προβάδισμα της και στο πρωτάθλημα οδηγών μετά την ολοκλήρωση του Ράλι Πορτογαλίας...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι αρχηγοί θα είναι οι μόνοι που θα επιτρέπεται να μιλήσουν με τον διαιτητή και να συζητήσουν μια απόφαση κατά τη διάρκεια των αγώνων...