Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Γαλεντέρης, ιατροδικαστής, για 27χρονη: Το DNA θα αποκαλύψει τον δράστη – Απαντήσεις θα δώσουν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις

Για τη σημασία των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της 27χρονης Αναστάζια που δολοφονήθηκε άγρια στην Κω μίλησε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης αποκαλύπτοντας ότι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την αποκάλυψη του δράστη είναι η αυτοψία του χώρου όπου έγινε σημειώθηκε η νέα γυναικοκτονία.

«Είναι σημαντικό να δούμε δηλαδή ποια ευρήματα έχει σορός εκεί που βρέθηκε, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε αν μετακινήθηκε πια την αρχική στάση και φυσικά αν έχει αλλάξει κάτι κατά την πορεία της μεταφοράς» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Γαλεντέρης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή απομένει να διαπιστωθεί επίσης ο μηχανισμός θανάτου, ο οποίος θα επιβεβαιωθεί από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις που θα δείξουν εάν όντως έλαβε χώρα στραγγαλισμός ή ο θάνατος επήλθε με κάποιο άλλο βίαιο τρόπο, αλλά με κάποιον άλλο μηχανισμό.

«Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα προκύψουν αν η λήψη ή χορήγηση ουσιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστολή, οποιαδήποτε άλλη διαταραχή και τέλος τα ευρήματα της σήμανσης όπως είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA» πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι μένει να φανεί εάν ανήκουν σε ένα άτομο ή σε ένα μείγμα ατόμων.

Δεμένη χειροπόδαρα και μέσα σε μαύρες σακούλες, η 27χρονη Αναστάζια βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Ο βασικός ύποπτος, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές προφυλακίστηκε και επιμένει πως είναι αθώος.

Πώς θα εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας

Aναφερόμενος στο DNA του δράστη ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «είναι άλλο να βρεθεί τυχαία στο σώμα και άλλο να βρεθεί στα γεννητικά όργανα ή στα νύχια ή σε οποιαδήποτε άλλη σημείο το οποίο ουσιαστικά «δένει» ένα έγκλημα. Και μπορούμε να αποφασίσουμε και να καταλήξουμε σε συμπέρασμα ποιο ήταν δράστης και με ποιον τρόπο έλαβε χώρα η όλη πράξη».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί ακόμα δεν έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος προφυλακίστηκε με την κατηγορία της αρπαγής, ο κ. Γαλεντέρης σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν βρεθεί επιβαρυντικά στοιχεία τόσο για τον κατηγορούμενο ή ενδεχομένως για άλλους υπόπτους αλλά ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα συμπεράσματα και τα πορίσματα των εργαστηρίων.

«Με τη μορφή στην οποία βρέθηκε η σορός σίγουρα μιλάμε για ένα έγκλημα. Δε μιλάμε για ένα παθολογικό θάνατο. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ευρήματα από τα εργαστήρια. Αυτό που μένει είναι να γίνει συνδυασμός αυτών των ευρημάτων ούτως ώστε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε και φυσικά ποιος είναι και ο πιθανός δράστης από αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση».

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος από το Μπαγκλαντές

Ρεπορτάζ για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης κοπέλας από την Πολωνία έδωσε ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης, αναφέροντας ότι ο βασικός ύποπτος κρίθηκε προφυλακτιστέος με την κατηγορία της αρπαγής.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε ότι έχει κάποια εμπλοκή στο θάνατό της Αναστάζια μη δίνοντας ονόματα ή συνεργούς, επιμένοντας στο ότι υπήρξε απλώς μια γνωριμία. Να σημειωθεί ότι μετά από μέρες ερευνών το σώμα της άτυχης κοπέλας βρέθηκε δεμένο χειροπόδαρα και μέσα σε μαύρες σακούλες, κάτω από ένα δέντρο στις Αλυκές κοντά στο Τιγκάκι. Η

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για έναν ύμνο στη χαρά, που γεννήθηκε από τη συνάντηση δύο πολιτιστικών κληρονομιών που τους ενώνει μια ποικιλόμορφη κομψότητα. Η Vespa Primavera Batik...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σημαντικές έρευνες θα κάνει το Blue Panta, το ιστιοπλοϊκό σκάφος του WWF στα νερά του Ιονίου πελάγους τις επόμενες ημέρες ερευνώντας την παρουσία απειλούμενων...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 125 χρόνων λειτουργίας, η Fiat διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή υπό τον τίτλο “Smiling to the Future”, στο ιστορικό σημείο “La...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο προσεκτικός έλεγχος και η σωστή διάγνωση της κατάστασης του αυτοκινήτου, ειδικά πριν από ένα μακρινό ταξίδι, έχουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των επιβαινόντων....