Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη μέλους συμμορίας που οργανώνει διαρρήξεις στην Αττική

Η ελληνική αστυνομία προχώρησε το μεσημέρι στις 20 Ιουνίου 2023 στην πλατεία Γκύζη σε σύλληψη μέλους συμμορίας που οργάνωνε και πραγματοποιούσε κλοπές σε σπίτια στην Αττική.

Ο κατηγορούμενος μαζί με τους συνεργούς του είχε συγκροτήσει από τις αρχές του έτους συμμορία με σκοπό την διάρρηξη σπιτιών. Τα μέλη δρούσαν κυρίως τις βραδινές ώρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Συνήθως έμπαιναν μέσα σε ένα σπίτι από το μπαλκόνι και παραβίαζαν το παράθυρο. Έπαιρναν κυρίως κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία: «Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός, μέλος συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Εξιχνιάστηκαν -2- περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες (20-6-2023) στην Πλατεία Γκύζη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, 35χρονος αλλοδαπός, ως μέλος συμμορίας κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος με έτερους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας, κυρίως βραδινές ώρες, αφού εντόπιζαν την οικία-στόχο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αναρριχούνταν από τα μπαλκόνια, παραβίαζαν τα παράθυρα των οικιών και αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας στην περιοχή του Ηρακλείου Αττικής, αφαίρεσαν κοσμήματα, καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ενοίκου, με το οποίο και διέφυγαν.

Εξιχνιάστηκε επιπλέον -1- απόπειρα κλοπής από οικία στην περιοχή των Γλυκών Νερών, όπου οι κατηγορούμενοι έγιναν αντιληπτοί και διέφυγαν προτού ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο επιχειρησιακό τους όχημα και στην οικία του 35χρονου στην περιοχή του Γκύζη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

· αναδιπλούμενος σουγιάς,

· ρολόγια και βραχιόλι,

· -0,4- γραμμάρια κάνναβης,

· τρίφτης κάνναβης,

· κινητό τηλέφωνο,

· διάφορα κλειδιά,

· γάντια και μαντήλι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Επισημαίνεται ότι η 21-6-2023 αποτελεί Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης για τις διαρρήξεις οικιών, στην οποία συμμετέχει η Ελληνική Αστυνομία και το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας συνεχίζει τις έρευνες με αμείωτη ένταση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΥΓΕΙΑ

Οι επιζώντες του καρκίνου του μαστού διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να εμφανίσουν και δεύτερο καρκίνο, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...