Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Όλα έτοιμα για τις εκλογές – Επιτυχείς οι τελικές πρόβες – Νωρίτερα από ποτέ τα αποτελέσματα

Όλα πλέον είναι πανέτοιμα για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Τα συστήματα του υπουργείου Εσωτερικών έχουν δοκιμαστεί ώστε να ανταποκριθούν πλήρως στην ημέρα των εκλογών, ενώ ήδη οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν στα χέρια τους. Στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα η τελική πρόβα, την ώρα που τα σχολεία μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, συστήματα και ανθρώπινο δυναμικό δοκιμάστηκαν με επιτυχία  στην γενική πρόβα εκλογών που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού δήλωσε: «είμαστε έτοιμοι υπάρχει μεγάλη εμπειρία και όλα θα πάνε καλά».

Παράλληλα με την κλασική μέθοδο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα που θα φτάνουν σε πραγματικό χρόνο και θα εισάγονται στην εκλογική βάση του υπουργείου Εσωτερικών από τους καταχωρητές της Singular Logic.

Από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής που θα κλείσουν οι κάλπες η καρδιά των εκλογών θα χτυπά εδώ στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα συγκεντρώνονται τα αποτελέσματα από τα 21.467 εκλογικά τμήματα ανά την Επικράτεια.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 5.500 δικαστικοί αντιπρόσωποι είχαν παραλάβει το εκλογικό υλικό και την συσκευή ασφαλούς μετάδοσης. Στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής θα έχει συγκεντρωθεί το 10% των αποτελεσμάτων ώστε να γίνει εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος. Στις 21.30 με 22.00 θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά. Πριν από τα μεσάνυχτα εκτιμάται ότι θα έχει ξεκαθαρίσει ποιοι βουλευτές εκλέγονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, δήλωσε: «Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώνονται από τον Άρειο Πάγο όπως σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες με βάση τα αποτελέσματα που συγκεντρώνονται από τα Πρωτοδικεία».

Σε θέσεις μάχης και οι δημοτικοί υπάλληλοι . Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, δήλωσε: «Έχουμε 9 εκλογικά κέντρα, 9 σχολικά συγκροτήματα. Οι υπάλληλοι του δήμου, έχουν βγει 107 άτομα για να διεκπεραιώσουν τις εκλογές με βάση τον πληθυσμό του δήμου μας».

Προς διευκόλυνση των εκλογέων γίνεται επιστροφή πινακίδων αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από την υπηρεσιακή υπουργό εσωτερικών για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Όπως δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Είναι η μεγάλη ώρα της Δημοκρατίας οι εκλογές πάντοτε σε μια δημοκρατική χώρα και εύχομαι να πάνε όλα καλά και οι πολίτες να μπορέσουν ανενόχλητα και όσο το δυνατόν περισσότεροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα γραφεία ταυτοτήτων και τα γραφεία διαβατηρίων μέχρι και το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Μεγάλη έξοδος ετεροδημοτών

Στα διόδια της Ελευσίνας, αλλά και σε σταθμούς των ΚΤΕΛ αυξημένη είναι η κίνηση, καθώς οι ετεροδημότες φεύγουν για να ψηφίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά με αρκετούς ετεροδημότες να πηγαίνουν στα νησιά για να ψηφίσουν.

Αυξημένη επιτήρηση από την ΕΛΑΣ       

60.000 Αστυνομικοί, το σύνολο δηλαδή της Αστυνομίας, θα βρίσκεται επί ποδός, σε όλη τη χώρα, σε βάρδιες, καθώς Σάββατο και Κυριακή –ημέρα των εκλογών – έχουν κοπεί ρεπό και άδειες.

Πρόκειται για αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ, της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και της Κρατικής Ασφάλειας, της Τροχαίας, της Αντιτρομοκρατικής ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη από την Πέμπτη 18/5 η ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται στο «κόκκινο»,  λόγω των κεντρικών ομιλιών των πολιτικών αρχηγών:  την Πέμπτη στο Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας και την Παρασκευή στην κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο Θησείο.

Η κίνηση και στάθμευση των οχημάτων απαγορεύεται σε μεγάλη ακτίνα ενώ οι αστυνομικοί προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους και προσαγωγές εάν κριθεί αναγκαίο.

Το Σάββατο 20/5, το μεσημέρι, Αστυνομικοί θα βρίσκονται και στα σχολεία που θα ψηφίσουν οι πολίτες την Κυριακή, απαγορεύοντας την είσοδο.

Βάσει της διαταγής που έχει εκδοθεί, θα είναι αυξημένη η επιτήρηση με περιπολίες επί 24ωρου, έξω από σχολεία  προκειμένου να μην γραφτούν συνθήματα, σε πανεπιστήμια,  εκλογικά περίπτερα, γραφεία κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θα βρίσκονται κυρίως γύρω από γραφεία κομμάτων.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικοί και για τυχόν αντιεκλογικές συγκεντρώσεις.

Την Κυριακή και με τα πρώτα αποτελέσματα, θα δίνει εικόνα από αέρος , στο κέντρο επιχειρήσεων και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., από σημεία που θα αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένες επιδρομές άγριων ζώων παρατηρούνται σε κατοικημένες περιοχές της Ελλάδας, προκαλώντας ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο καθώς και στη φυτική παραγωγή. Συγκεκριμένα, επιδρομές αγριόχοιρων προς...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 31 Μαΐου έληξε η ασφαλιστική ικανότητα, η ασφαλιστική κάλυψη περίπου 400.000 μη μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, μετά και την τελευταία παράταση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην πεπατημένη των τελευταίων μηνών κινήθηκαν τα τραπεζικά επιτόκια τον περασμένο Απρίλιο, που σημαίνει ότι τα επιτόκια χορηγήσεων αυξήθηκαν για ακόμα ένα μήνα ενώ...

ΕΛΛΑΔΑ

Το αναλυτικό εγχειρίδιο λειτουργίας για ταχεία εκκαθάριση συνταξιοδοτικών αιτημάτων, που συμπυκνώνει την τεχνογνωσία των σύγχρονων μεθόδων μάνατζμεντ και των νέων ψηφιακών εργαλείων, που αναπτύχθηκαν...