Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καμπάς – Μανωλάκος για ελληνοτουρκικά: Γιατί επιμένει ο Ερντογάν στην αντιαμερικανική ρητορική -Τι είπαν για τον φράχτη στον Έβρο

Τι σημαίνει ότι ο Ερντογάν πήγε σε μια εκδήλωση των Γκρίζων Λύκων. Ο Γιώργος Καμπάς, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Νίκος Μανωλάκος, αναλύουν το παράθυρο σε διάλογο που άνοιξε η Τουρκία και τις αντοχές του μετά τις τουρκικές εκλογές, καθώς και τον σχεδιασμό στον Έβρο. Όπως είπε ο Γιώργος Καμπάς, ο Ταγίπ Ερντογάν επενδύει στον αντιαμερικανισμό και η προεκλογική εμφάνισή μαζί με τους Γκρίζους Λύκους, δεν είναι καλός σύμβουλος. Ο Ερντογάν μίλησε εναντίον της Αμερικής και του Τζο Μπάιντεν από τον οποίο περιμένει τόσα πράγματα. Φοβάμαι ότι αν δει ότι δεν του βγει αυτό, μήπως πάει και στο επόμενο προσφιλές του αντικείμενο που είναι τα ελληνοτουρκικά, είπε ο Γ. Καμπάς. Ο αντιστράτηγος ε.α Νίκος Μανωλάκος, επισημαίνει ότι η συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και υποψήφιο, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ενόχλησε πάρα πολύ τον Ταγίπ Ερντογάν γιατί θεωρεί ότι η Αμερική κλίνει προς αυτόν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ανάγκη τη Δύση, έχει ανοίξει ένα παράθυρο το οποίο δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Έχει σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, τις προκλητικές εμπρηστικές δηλώσεις και στην 25η Μαρτίου για πρώτη φορά έστειλε χαιρετισμό θερμό. Η στρατηγική της Τουρκίας βέβαια δεν αλλάζει. Στρατηγική της είναι η «Γαλάζια Πατρίδα». Το τουρκο -λιβυκό μνημόνιο, οι επιστολές που έστειλε στον ΟΗΕ για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών μας. Μετά τις εκλογές δεν ξέρουμε ποιος θα είναι, Ερντογάν ή Κιλιτσντάρογλου και η στρατηγική την οποία πρέπει να ακολουθήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει να στηρίζεται σε τρεις προϋποθέσεις: Τις κόκκινες γραμμές στο καθεστώς των νήσων και στην άμυνα των νήσων. «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για αποστρατικοποίηση νησιών. Θυμίζω την Κύπρο και τη Μεραρχία που απεσύρθη και μετά από λίγο χρονικό διάστημα είδαμε την εισβολή στην Κύπρο», είπε ο κ. Μανωλάκος.

«Δεν είναι πολυτέλεια η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι εθνική αναγκαιότητα», είπε ο αντιστράτηγος και ως τρίτη τρίτη προϋπόθεση κάλεσε το ελληνικό σύστημα να είναι κοντά στην Κύπρο.« Η οποιαδήποτε συζήτηση για την Κύπρο πρέπει να είναι προϋπόθεση ειρήνης Ελλάδος και Τουρκίας», είπε.
Ο Γ. Καμπάς, μίλησε για πάγια κόκκινη γραμμή εναντίον μιας χώρας που κακά τα ψέματα είναι αναθεωρητική, ενώ για τον φράχτη στον ‘Εβρο επισημαίνει:

«Υπάρχουν πολλοί φράχτες, ο χερσαίος ο οποίος είναι εργαλείο αποτροπής για να μην έρχονται μετανάστες και ο ποτάμιος φράχτης, ο οποίος θα χτιστεί στις όχθες της ελληνικής πλευράς του Έβρου. Στην ουσία δεν έχει την αποτελεσματικότητα που έχει ο χερσαίος ή αυτός που έχει φτιάξανε στην Πολωνία ή που θα φτιάξουν στη Φινλανδία Για τα χερσαία κομμάτια συμφωνώ απόλυτα. Είναι περί τα 50 με 60 χιλιόμετρα. Απαιτείται να υπάρχουν. Όμως τα ποτάμια σύνορα έχουν και νησίδες μέσα στον Έβρο, οι οποίες είναι οι μισές δικές μας, οι μισές των Τούρκων. Αυτός ο φράχτης μέχρι τη μέση του ποταμού ανήκει σε εμάς, άρα λοιπόν στην ουσία θα αναγκαστούμε να μαζέψουμε αν έρθει εκεί στην άκρη του φράχτη ένας μετανάστης επειδή είναι ελληνικό έδαφος. Μη ξεχνάτε ότι το ποτάμι τώρα έχει νερό, όχι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αντίθετα ο Νίκος Μανωλάκος, τόνισε ότι ο φράχτης στον Έβροείναι υπερόπλο. «Συνεπώς το επιχείρημα που αναφέρει ο κ. Καμπάς δεν σημαίνει τίποτα, αλλά η ύπαρξη ενός φράχτη σε όλο τον Έβρο δημιουργεί τεράστια αποτροπή. Απαγορεύει στους δουλεμπόρους να προχωράνε, να κατευθύνουν τον κόσμο προς τα εκεί και δημιουργούν την αίσθηση ότι οι δίοδοι για αίτηση ασύλου είναι συγκεκριμένοι.

Ο κ. Καμπάς είναι και συνυπεύθυνος από πλευράς ηθικού εκπαιδεύσεως και προετοιμασίας του στρατεύματος, γιατί ένα μήνα πριν από το έπος του Μαρτίου του 2020 είχε αποστρατευθεί. Εάν έβλεπε κανείς τι γινόταν στο κομμάτι αυτό, η εργαλειοποίηση, η υβριδική επίθεση με πέτρες, ξύλα, δακρυγόνα. Θα μας ανάγκαζαν να παίρναμε άλλα μέτρα, εάν δεν υπήρχε ο φράχτης, πρόσθεσε ο Νίκος Μανωλάκος συμπληρώνοντας:

Ο κ. Παπαδημούλης μας δημιούργησε μία θλίψη διότι δεν έχει επισκεφτεί τον Έβρο ο ίδιος για να διαπιστώσει την αναγκαιότητά του. Από την άνεση των Βρυξελλών δημιούργησε την αίσθηση ότι αυτός το ξεκίνησε. Το έργο αυτό θα γίνει και με εθνικά κονδύλια. Η Νέα Δημοκρατία το 2019 υποσχέθηκε το φράχτη και θα το κάνει και όπου έχουμε θαλάσσια σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέπει να προσλάβουμε μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα. Και να καταλάβουμε αυτή την καινούργια οικονομία και την καινούργια πραγματικότητα. Πρέπει να την ενσωματώσουμε...

ΔΙΕΘΝΗ

Με την πλωτή προβλήτα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας να είναι πλέον έτοιμη για να υποδέχεται ανθρωπιστική βοήθεια, η Ουάσιγκτον τώρα αντιμετωπίζει τα ίδια...

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στην αγωνία για τα τέσσερα παδιά που είχαν απαχθεί από χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον. Οι ανήλικοι Μιχάλης Άρμπι, 6 ετών, Οδυσσέας Άρμπι, 4...