Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μοσχάτο: «Όταν έσπρωξε το σκαμπό δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει απαγχονισμό στο θύμα» – Η δικηγόρος της 47χρονης στο MEGA

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε η 47χρονη για τον απαγχονισμό του 50χρονου ασφαλιστή στο Μοσχάτο. Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκονται τα βίντεο, που «τράβηξε» η 47χρονη, και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διαλόγους της με το θύμα, το οποίο κατηγορεί ότι καταχράστηκε τα χρήματά της.

«Για ποιον λόγο το έκανες; Εγώ θα σε σκοτώσω σήμερα, είμαι αποφασισμένη. Θα σε σκοτώσω. Κατέστρεψες πολλές οικογένειες», ακούγεται να λέει η 47χρονη στο βίντεο ντοκουμέντο.

Τι υποστήριξε στην απολογία της η 47χρονη
Η 47χρονη στην απολογία της αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, υπογραμμίζοντας πως ο 50χρονος αυτοκτόνησε, συγκεκριμένα με απαγχονισμό δια βρόχου.

«Το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι η ίδια η φωτογραφία του αυτόχειρα, την οποία τράβηξαν οι προανακριτικοί υπάλληλοι όταν μετέβησαν στο σημείο, όπου προκύπτει ότι το ύψος του μονόζυγου που τοποθέτησε ο αυτόχειρας τη θηλιά σε σχέση με το πάτωμα ήταν περίπου 1,35-1,40 που βρέθηκε με τα πόδια στο έδαφος. Μπορούσε δηλαδή να σηκωθεί, να βάλει τα χέρια του στο έδαφος και να διασωθεί», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Άρα δεν υπήρχε καμία καρέκλα, σκαμνί ή ο,τιδήποτε άλλο που απαιτείτο για την τέλεση της πράξης ή που θα συντελούσε σε αυτή. Ο αυτόχειρας αφού τοποθέτησε τη θηλιά, έθεσε το βάρος του σώματός του μπροστά, ώστε να αυτοκτονήσει. Δεν απαιτείτο ούτε καρέκλα, ούτε κάτι πρόσθετο-παρά μόνο για να ανέβει στο μονόζυγο ευχερέστερα και κατά τρόπο ποινικά και ουσιαστικά είναι αδιάφορο στο επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου η ύπαρξη καρέκλας. Θα είχε σημασία αν ο βρόχος ήταν σε τέτοιο ύψος και θα επέτρεπε στο σώμα να ίπταται, όχι στην προκειμένη περίπτωση που το μονόζυγο ήταν τόσο χαμηλά».

«Όταν έσπρωξε το σκαμπό δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει απαγχονισμό στο θύμα»
Η Κατερίνα Τσιώνα, δικηγόρος της 47χρονης, δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» πως η εντολέας της λίγες ημέρες νωρίτερα από το συγκεκριμένο βίντεο ντοκουμέντο είχε καταγράψει πάλι σε βίντεο τον 50χρονο, ο οποίος έλεγε ότι θα προχωρήσει σε αυτοκτονία.

«Πρόθεσή της ήταν να τον καταγράψει, ώστε να του αποσπάσει την ομολογία ότι είχε πάρει τα χρήματα», δήλωσε.

Σχολιάζοντας την απολογία της 47χρονης, η δικηγόρος δήλωσε πως η εντολέας της έσπρωξε το σκαμπό, ωστόσο το ύψος του δεν μπορούσε να προκαλέσει τον απαγχονισμό του 50χρονου.

«Η 47χρονη δεν αλλάζει την αρχική της κατάθεση και δεν υπήρξε ποτέ ομολογία. Υπήρχε σκαμπό, το οποίο διευκόλυνε το θύμα να τοποθετήσει τη θηλιά στον λαιμό του. Δεν το έσπρωξε για να οδηγηθεί στην πράξη, το σκαμπό δεν έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα», ανέφερε σχετικά, τονίζοντας πως η πρόθεση της 47χρονης δεν ήταν να προκαλέσει τον απαγχονισμό του θύματος όταν έσπρωξε το σκαμπό.

«Κλειδί» για την υπόθεση οι τοξικολογικές εξετάσεις
Από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης προκύπτει πως η επίσημη αιτία θανάτου του 50χρονου είναι ο απαγχονισμός. Παράλληλα, στο σώμα του περισσότερα από 10 κατάγματα στα πλευρά εκχυμώσεις στο κεφάλι και μια εκχύμωση στο χέρι.

Μιλώντας στο MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε πως καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση θα παίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

«Σε μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να περιμένουμε το πέρας των ιατροδικαστικών και εργαστηριακών εξετάσεων. Σημαντικό ρόλο σίγουρα θα παίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα λύσουν την απορία πως ένας άνθρωπος με όλα αυτά τα κατάγματα καταφέρνει να κάνει κινήσεις, να δένει θηλιές και να κινείται άνετα», δήλωσε.

«Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί είτε λαμβάνοντας κάποιο παυσίπονο, που δεν μπορεί να είναι κάποιο απλό παυσίπονο. Επίσης, θα δούμε και εάν τη χρονική στιγμή που επήλθε το μοιραίο εάν υπήρξαν άλλες ουσίες που μπορεί να τον έφεραν σε μία κατάσταση να μην μπορεί να αντιδράσει».

Ο ιατροδικαστής υπογράμμισε πως ο 50χρονος είχε υποστεί κατάγματα την τελευταία εβδομάδα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Συμβουλές για γονείς βρεφών και νηπίων έως πέντε ετών, από ειδικούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγία Σοφία» περιλαμβάνονται σε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρόκριση για το τελικό του Australian Open και στις δηλώσεις του παρουσιάστηκε τρομερά ενθουσιασμένος, ενώ εξέφρασε και το δικό...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εκτιμούμε ότι επιπλέον (δημοσιονομικός) χώρος θα δημιουργηθεί τον Φεβρουάριο» για πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον...