Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στο Μαρούσι: Τα δύο ενδεχόμενα που εξετάζει η ΕΛΑΣ και η σχέση με τις επιθέσεις σε Αλεξάνδρας και Πανόρμου

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Αμαρουσίου  από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην οδό Αναβρύτων, όπου βρίσκεται για πολλά χρόνια ένας σύνδεσμος οπαδών του Παναθηναϊκού, ο οποίο έχει ξαναγίνει στόχος τουλάχιστον δύο φορές κατά το παρελθόν. Αυτή τη φορά όμως είχαμε έκρηξη με δυναμίτη, όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο και σε κάμερα ασφαλείας έχει αποτυπωθεί η κίνηση.

Η έκρηξη ήταν σφοδρότατη και έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ ένας ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Παράλληλα, έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως θραύση κρυστάλλων, οκτώ καταστήματα, επτά σπίτια και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος, τόνισε ότι η έκρηξη ακούστηκε σε όλο το Μαρούσι. “Τέσσερις παρά τέταρτο ξυπνήσαμε, ήρθαμε εδώ και είδαμε μια εικόνα καταστροφής, μία εικόνα χάους. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, διότι τέσσερα λεπτά πριν περνούσε κόσμος από εδώ. Το Μαρούσι είναι μια φιλήσυχη πόλη. Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Το μοναδικό πρόβλημα είναι αυτός ο σύνδεσμος όπου έχουν γίνει τέσσερις φορές συμπλοκές και φασαρίες. Το κακό παράγινε. Δεν έχει άδεια ο σύνδεσμος από τον Ιούλιο του 2022. Ήταν κλειστός, δεν λειτουργούσε, ήταν τα γραφεία άδεια” τόνισε.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες, έχουν σπάσει τζαμαρίες σε μαγαζιά και μερικά σπίτια. Είναι μια εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε. Οι άνθρωποι είναι στενοχωρημένοι. Ο Δήμος με τα μηχανήματα του και την υπηρεσία καθαριότητας είναι εδώ από τις πρώτες ώρες και μαζεύουμε και εμείς” σημείωσε ο κ. Νικολαράκος.

Στην αστυνομία πάντως εξετάζονται δύο ενδεχόμενα: Είτε η συγκεκριμένη επίθεση να προήλθε από οπαδούς αντίπαλης ομάδας, είτε να προήλθε από οπαδούς της ίδιας ομάδας.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι υπάρχουν διάφορες υποομάδες μέσα στους κόλπους των συγκεκριμένων οπαδών και μια αντιδικία κρατά εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Έτσι, δεν αποκλείεται η έκρηξη να συνδέεται με επιθέσεις που είχαν γίνει προ μηνών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την οδό Πανόρμου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα ειρήνης και αγάπης έστειλε με το Πασχάλιο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κάνοντας ειδική αναφορά στην ενδοοικογενειακή βία και τους πολέμους. Ο Αρχιεπίσκοπος...