Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Aλλάζει το σκηνικό – Βροχές από το απόγευμα στα δυτικά της χώρας (video)

Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα αλλαγής του καιρού, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Μετά την καλοκαιρία, πρωτόγνωρη για την παρατεταμένη διάρκειά της, ακολουθεί ένας περισσότερος φθινοπωρινός καιρός με πολλές βροχές που θα ξεκινήσουν από το απόγευμα σήμερα και από τα δυτικά.

Οι βροχές θα ενταθούν την Τρίτη και θα επηρεάσουν όλες τις περιοχές της χώρας. Το οργανωμένο χαμηλό θα συνοδεύεται και από θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα συνεχιστεί ο βροχερός καιρός κυρίως στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει σχεδόν στις κανονικές τιμές της. Νέος κύκλος βροχών όχι όμως με την ένταση της Τρίτης αναμένεται την Παρασκευή. Από Κυριακή ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Δευτέρα (9/1) προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά κυρίως από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Tις νυχτερινές ώρες στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κυρίως στα βορειοδυτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και αργά τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

 

 

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...