Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ολυμπιακή Φλόγα: «Εκθαμβωτική» υποδοχή στη Μασσαλία με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δώδεκα ημέρες από τον απόπλου του τρικάταρτου πλοίου Belem από την Αθήνα, μεταφέροντας τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, που άναψε στην αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, το λιμάνι της Μασσαλίας ετοιμάζεται για μεγαλειώδη υποδοχή.

Περισσότερα από χίλια σκάφη θα συνοδεύσουν την «παρέλαση» του Belem γύρω από τον κόλπο της Μασσαλίας. Στη συνέχεια, το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε μια πλωτή γέφυρα που μοιάζει με πίστα στίβου στο Παλιό Λιμάνι.

Η τελετή υποδοχής περιλαμβάνει επίδειξη από τα τζετ του Patrouille de France, της ακροβατικής ομάδας της γαλλικής αεροπορίας.

Στη συνέχεια, παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η ολυμπιακή φλόγα θα παραδοθεί στους λαμπαδηδρόμους, με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου αναμένεται να φτάσει στις 26 Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Nέες προειδοποιήσεις για απειλές – Επί ποδός 8.500 αστυνομικοί

Η υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας στην Μασσαλία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών θα την παρακολουθήσουν περίπου 1 δισεκατομμύριο τηλεθεατές. Στο λιμάνι της Μασσαλίας αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 150.000 άτομα και να κινητοποιηθούν περίπου 8.500 αστυνομικοί.

«Υπάρχουν διάφορες απειλές για την ασφάλεια που επισκιάζουν το γεγονός, δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Καμίλ Σαίζ. «Χρησιμοποιούμε διάφορα μέτρα, ιδιαίτερα την επίλεκτη μονάδα της Εθνικής Ομάδας Επέμβασης Χωροφυλακής, η οποία θα είναι παρούσα στη λαμπαδηδρομία από την αρχή μέχρι το τέλος», είπε.

Ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Florent Manaudou έχει επιλεγεί ως ο πρώτος λαμαπδηδρόμος στη Γαλλία. Ο Manaudou κέρδισε τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια και είναι ο αδερφός της κολυμβήτριας Laure Manaudou, η οποία κέρδισε τρία Ολυμπιακά μετάλλια στην Αθήνα το 2004.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι», δήλωσε ο δήμαρχος της Μασσαλίας Benoît Payan, τονίζοντας ότι «η τελετή θα θαμπώσει όλο τον κόσμο».

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι το τρικάταρτο πλοίο Belem, κατασκευάστηκε το 1896, δηλαδή τη χρονιά που έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα και αναμεταδίδουν μαγικές εικόνες από τον περίπλου των 12 ημερών στη Μεσόγειο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέπει να προσλάβουμε μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα. Και να καταλάβουμε αυτή την καινούργια οικονομία και την καινούργια πραγματικότητα. Πρέπει να την ενσωματώσουμε...

ΕΛΛΑΔΑ

Αμέσως μετά την καταγραφή των περιστατικών και την καταγγελία των γονέων κινήθηκαν από πλευράς υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ όλες οι...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τη 01.30 στα Εξάρχεια, όταν ομάδα περίπου 50 νεαρών, επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην Καλαμάτα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό EX30, το μικρότερο SUV της Volvo το οποίο...