Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Aίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα (video)

Σαν να έχει πατήσει κανείς το «pause» στον καιρό, για ένα μεγάλο διάστημα, όπου παρατηρούμε μια ασυνήθιστη στασιμότητα σε εναλλαγές φαινομένων στην χώρα μας αλλά και υψηλές μεσημβρινές θερμοκρασίες. Ευτυχώς από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν και πάλι οι βροχές δειλά δειλά να κάνουν την επανεμφάνισή τους και η θερμοκρασία να επιστρέφει σε πιο φυσιολογικές μέγιστες τιμές.Την Πέμπτη θα παραμείνει αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη και την Εύβοια, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή.

Οι λίγο πιο ισχυροί άνεμοι το πρωί, γρήγορα μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν, στρεφόμενοι σε δυτικούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες ευνοείται ο σχηματισμός ομίχλης σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τους 3 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 8 με 10 στην υπόλοιπη χώρα. Μέσα στην ημέρα το θερμόμετρο θα φτάσει και πάλι τους 14 με 17 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια στην Αττική

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις και τους ανέμους πολύ ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει πολύ ήλιο με αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει τους 5 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, ανήμερα των Φώτων ο εορτασμός θα γίνει με πολύ καλές για την εποχή καιρικές συνθήκες. Με εξαίρεση κάποιες πιο αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και δυτικά και μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στο Ιόνιο και τη Κρήτη, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι ασθενείς.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, το πρωί όμως θα είναι μέχρι τους 10 βαθμούς και κοντά στο 0 στα βόρεια. Το Σάββατο αυξημένες νεφώσεις θα κρύψουν το ήλιο σε μεγάλο μέρος της χώρας ενώ αναμένονται και ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Αιγαίου, την Πελοπόννησο ίσως και την Εύβοια. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή.

Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν από βορειοανατολικούς σε νότιους την Κυριακή το βράδυ με τάση ενίσχυσης. Από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει μικρή πτώση και οι νοτιάδες που φαίνεται πως θα ενισχυθούν σημαντικά μέχρι την Τετάρτη θα συνοδευτούν από βροχές και καταιγίδες.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νερά άρχισαν να αποσύρονται από ορισμένους τομείς της νότιας Βραζιλίας, που σάρωσαν πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των καταστροφών που έχει υποστεί η περιοχή,...