Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Προφυλακίστηκαν δύο από τους πέντε μαθητές που κατηγορούνται για την απόπειρα βιασμού σε 14χρονη

Πέντε μαθητές ηλικίας από 13 έως 16 ετών συνελήφθησαν από την Αστυνομία γιατί, επιτέθηκαν, ακινητοποίησαν και επιχείρησαν να βιάσουν συμμαθήτρια τους της Α’ Γυμνασίου.

Την προφυλάκιση δυο εκ των πέντε μαθητών ηλικίας 13 έως 15 ετών που κατηγορούνται για την απόπειρα ομαδικού βιασμού μιας 14χρονης μαθήτριας σε σχολείο της Κορίνθου, αποφάσισαν με σύμφωνη γνώμη τους, η ανακρίτρια και εισαγγελέας Κορίνθου, έπειτα από την μαραθώνια απολογία των ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι τρεις μαθητές έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν την εμφάνιση τους σε Αστυνομικό Τμήμα και ίσως αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Μαραθώνια απολογία
Η απολογία των πέντε κατηγορουμένων που ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι διακόπηκε στη μία περίπου τα μεσάνυχτα, ενώ η ανάκριση συνεχίστηκε την Παρασκευή, οπότε αναμένονται τόσο η ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης και η εξέταση των μαρτύρων.

Η επίθεση στο 14χρονο κορίτσι εκδηλώθηκε εντός σχολικού χώρου και σχολικού ωραρίου. Το κορίτσι που είναι σοκαρισμένο, μεταφέρθηκε σε δομή στην Αθήνα για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται προκειμένου να γίνει η μαρτυρία της κοπέλας για το τι ακριβώς συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν ύστερα από την καταγγελία της μητέρας της στις αρχές, οπότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της επίθεσης.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 14χρονης στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»
Ο Ανδρέας Βαγγόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης μίλησε στο «Χαμογέλα και πάλι» και σχολίασε: « Η κράτηση αφορά παιδιά που έχουν συμπληρώσει τον 15ο έτος της ηλικίας. Στους υπόλοιπους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι».

Ο δικηγόρος τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση θεωρώ σημαντική την απόφαση της δικαιοσύνης να επιβληθεί περιορισμός σε κατάστημα κράτησης νέων, υπάρχει ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικηγόρου της οικογένειας η 14χρονη έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο. Επίσης έχει εξεταστεί και από ιατροδικαστή στην Κόρινθο.

Αναφορικά με την ευθύνη που φέρει το σχολείο ο δικηγόρος ανέφερε: «Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε μέσα στο σχολείο και δεν έγινε αντιληπτό, γιατί αν είχε γίνει αντιληπτό θα είχε αποτραπεί».

Ο δικηγόρος υπογράμμισε επίσης ότι στους εμπλεκόμενους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για απειλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...