Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Μιχαηλίδου για υπόθεση Καϊλή: Δεν μας ταιριάζει το στερεότυπο του άπληστου Έλληνα από τα διεθνή ΜΜΕ (video)

Την υπόθεση της Εύας Καϊλή σχολίασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Όπως ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου: «Εμένα αυτό που με ενοχλεί αν θέλετε και με προβληματίζει πάρα πολύ, είναι πάλι το διεθνές κομμάτι του, δηλαδή ότι τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν πιάσει το στερεότυπο του Έλληνα του άπληστου, που τόσα χρόνια έχουμε προσπαθήσει με πάρα πολύ σκληρή δουλειά να αποβάλλουμε. Το στερεότυπο αυτό, ιδιαίτερα τα χρόνια των μνημονίων, ήταν αρκετά έντονο στο εξωτερικό και δη στις βορειοδυτικές ευρωπαϊκές χώρες.

Σας το λέω ένας άνθρωπος που έχει ζήσει στη Βόρεια Ευρώπη 12 χρόνια με πολύ δουλειά και ιδιαίτερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά και πιο πριν. Προσπαθήσαμε να το αποβάλλουμε, να δείξουμε ότι είμαστε όπως όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι λαοί, πολύ δουλευταράδες, φιλότιμοι και ότι αυτό ένα στερεότυπο που δεν μας ανήκει.

Και θεωρώ ότι τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης πλέον, αυτή την περίοδο έχουν βρει μια ιστορία η οποία αν θέλετε είναι και πολύ για να το πω απλά γαργαλιστική. Η γυναίκα, η νέα, η μητέρα, η πολύ όμορφη ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος, η οποία η δικαιοσύνη θα μας δείξει τι γίνεται με την υπόθεση αυτή.

Πάντως σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να γυρίζουμε σε ένα στερεότυπο το οποίο δεν μας ανήκει ως Έλληνες, δεν μας ανήκει το ότι έχουμε τέτοιου τύπου συμπεριφορές και να γενικεύεται κάτι τέτοιο».

Ως προς το ερώτημα αν ένας εξονυχιστικός έλεγχος στο πόθεν έσχες της κ. Καΐλή θα είχε αποτρέψει τις εξελίξεις αυτές, αφού θα είχε εντοπίσει νωρίτερα το πρόβλημα, η υφυπουργός Εργασίας, ανέφερε πως: «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι μπορεί να μην είναι και αρκετό ως εργαλείο το πόθεν έσχες πλέον, δηλαδή υπήρχαν στοιχεία ενός πόθεν έσχες τα οποία δεν ανιχνεύθηκαν, δεν ψηλαφίστηκαν αν θέλετε σωστά, ή είναι πράγματα εκτός τα οποία και πάλι πρέπει να κοιτούμε.

Πάντως αυτό που θέλω να πω επίσης και για την περίπτωση της κυρίας Καϊλή είναι ότι και αν θέλετε και ως αρμόδια στο κομμάτι αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί υπάρχει και ένα μωρό».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...