Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σοβαρές ζημιές στην Ήπειρο – Κατολίσθηση στα Τζουμέρκα, κατέρρευσε γέφυρα στην Άρτα

Σοβαρές ζημιές στην Ήπειρο αφήνει πίσω της η κακοκαιρία που προκάλεσε κατολίσθηση σπιτιού μέσα σε χωριό στα Τζουμέρκα, ενώ κατέρρευσε γέφυρα στην Άρτα. Η κακοκαιρία «Γαία» κατευθύνεται ανατολικά. Τις τελευταίες ώρες, μήνυμα από το 112, έλαβαν οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων αλλά και της Σάμου.

Ένα ολόκληρο σπίτι καρφώθηκε επάνω σε άλλο και μάλιστα νεόδμητο, από την κατολίσθηση που σημειώθηκε στους Μελισσουργούς της Άρτας. Μπάζα και χώματα σταμάτησαν την τρελή τους πορεία στο αμέσως μπροστινό σπίτι της πλαγιάς. Μόνον η κατεστραμμένη σκεπή έμεινε να θυμίζει ότι λίγα μέτρα πιο πάνω υπήρχε ολόκληρη μονοκατοικία.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κάτοικοι, ευτυχώς που δεν υπάρχουν κάτοικοι σε αυτά τα σπίτια», είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσουργών, Δημοσθένης Ρίζος.

Στο τμήμα του χωριού, που υπάρχουν σπίτια χτισμένα σε αυτή την πλαγιά, δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς το κατολισθητικό φαινόμενο, είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Στο μικρό χωριό Πέραμα Ιωαννίνων, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι είδε το βιος του να πνίγεται στα νερά. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ιδιοκτήτης κτήματος μπάζωσε αυθαίρετα, πριν από λίγους μήνες την τάφρο του ρέματος και τα νερά της βροχής διοχετεύονται κατευθείαν στις περιουσίες του κόσμου.

«Πού είναι ο εισαγγελέας, η αστυνομία, τίποτα, ποιος θα μου τα πληρώσει, ποιος;», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του πλημμυρισμένου σπιτιού, ενώ συγχωριανοί του καταγγέλλουν ότι «αντί να καθαρίσουν τα χαντάκια, τα μπάζωσαν σ` ένα σημείο που γίνονται τα αποστραγγιστικά έργα».

Άγιο είχαν, το βράδυ του Σαββάτου, οδηγός, αλλά και τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, με το Βασίλη Σιώμο, όταν δέντρο έπεσε στην Εθνική οδό Ιωαννίνων Άρτας, δευτερόλεπτα πριν από τη διέλευση των οχημάτων.

«Μαζί την γλιτώσαμε, πρόλαβα και πάτησα φρένο», δήλωσε οδηγός. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος μαζί με τον τυχερό οδηγό, απομάκρυναν τα πεσμένα δέντρα από το οδόστρωμα, για να ανοίξει ο δρόμος.

Λέσβος: Έντονα καιρικά φαινόμενα χωρίς σοβαρά προβλήματα – Πτώσεις δέντρων σε τρία σημεία

Ηγουμενίτσα: Τα έντονα καιρικά φαινόμενα “έβγαλαν” πάλι την θάλασσα στον δρόμο στο Δρέπανο (βίντεο)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος
Επιμέλεια: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση για 20 fake news σχετικά με την καλλιτεχνική εκπαίδευση και το ΠΔ 85/2022 εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα το Παρατηρητήριο fake news,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η UNICEF επισημαίνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια, στο Αφγανιστάν, περισσότερα από 1 εκατομμύριο κορίτσια έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο γυμνάσιο. Το...

ΔΙΕΘΝΗ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ιταλική πολιτική σκηνή το τελευταίο 24ωρο. Χθες 31/01 στην Ιταλική Κάτω Βουλή συζητήθηκε το γεγονός της μεταφοράς του φυλακισμένου...

ΕΛΛΑΔΑ

«Την τελευταία εβδομάδα αυτό που βλέπουμε από τις μετρήσεις και τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ είναι μια αποκλιμάκωση όλων των γριποδων συνδρομών. Είναι η δεύτερη...