Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Εύβοια: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι για την εξέλιξη του φαινομένου – Ξεπέρασαν τους 100 οι μετασεισμοί (video)

Οι σεισμολόγοι στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας μετά από το νέο σεισμό των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το βράδυ της Τρίτης 29/11, την ώρα που οι κάτοικοι στους Ζάρακες παραμένουν αναστατωμένοι από τους δεκάδες μετασεισμούς.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων ο σεισμός αυτός που αναστάτωσε τους κατοίκους στις 22.06 τη νύχτα της Τρίτης ήταν ο κύριος, αν και αρκετοί επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικτοί. Όλο το βράδυ χθες σημειώθηκαν περισσότεροι από ογδόντα μετασεισμοί κρατώντας τους κατοίκους της περιοχής «στο πόδι» ενώ μέχρι τις 11 το πρωί της Τετάρτης είχαν καταγραφεί σχεδόν 120 μικρές σεισμικές δονήσεις.

«Δείχνει να έχει εξαντληθεί το σεισμικό δυναμικό» ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη μεταφέροντας τις τελευταίες πληροφορίες από τους επιστήμονες στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σε ετοιμότητα όλη τη νύχτα για να βγουν από τα σπίτια τους αν χρειαστεί βρίσκονταν οι κάτοικοι της περιοχής Ζάρακες. Ζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια, στο νηπιαγωγείο και σε ένα καφενείο. Μηχανικοί του υπουργείου υποδομών αναμένεται να πάνε στην περιοχή για να επιθεωρήσουν τις μικρές υλικές ζημιές και να κρίνουν αν είναι κατοικήσιμα.

Η ανησυχία είναι μεγάλη και οι κάτοικοι περιμένουν από τους επιστήμονες να τους διαβεβαιώσουν για το τι πρέπει να αναμένουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Ο καθηγητής Γεωδυναμικής στο ΑΠΘ, Κωστας Παπαζάχος, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε αρκετούς μετασεισμούς αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο ισχυρό σεισμό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες το βράδυ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η ερευνητική ομάδα...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...