Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Ακίνητα – φιλέτα εκατομμυρίων σε Αττική & Χίο – Παραμένουν κλειστά και ανεκμετάλλευτα

Κιβωτός του Κόσμου: Τη στιγμή που οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, με 15 στελέχη να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών, δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις οικονομικές ατασθαλίες. Μαζί με τα υψηλά χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αποκαλύπτονται και δωρεές ακινήτων-«φιλέτων». 

Στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας έχουν μπει τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» τόσο η ακίνητη όσο και η κινητή περιουσία.

Όπως λέει η Μίνα Χαρμπαλή, ΓΓ Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, τα ακίνητα βρίσκονται σε πολύ καλές περιοχές της Αττικής και αξίζουν χιλιάδες ευρώ. «Το ακίνητο στην Άνοιξη αξίζει τουλάχιστον 600.000 €. Τα διαμερίσματα στην Αγία Παρασκευή είναι σε καλή περιοχή».

Όπως λέει η κ. Χαρμπαλή, σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει «γραφείο εκτίμησης ακινήτων με ορκωτούς, με ελέγχους, είναι πάρα πολλά τα ακίνητα».

«Κιβωτός του Κόσμου»: Μικρά ακίνητα που δόθηκαν στην οργάνωση παραμένουν κλειστά και ανεκμετάλλευτα

Ήθελαν, οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, να πιάσουν τόπο. Σκέψη τους, ό,τι κατάφεραν με μόχθο να αποκτήσουν, να δοθεί για έναν καλό σκοπό. Μικρά ακίνητα ανθρώπων με μεγάλη καρδιά που νοιάζονταν για τα παιδιά.
Μικρά ακίνητα ανθρώπων με μεγάλη καρδιά

Ακίνητα μιας γυναίκας που έφυγε πριν από ένα χρόνο από τη ζωή. Συνολικά τέσσερα ισόγεια καταστήματα στην Νέα Ιωνία. Το πρώτο 27 τ.μ. αξίας 50.000 ευρώ, το δεύτερο 30 τ.μ. αξίας 60 χιλιάδων, ένα τρίτο ισόγειο κατάστημα 37 τ.μ. αξίας σήμερα 75.000 ευρώ και ένα ακόμη 42 τ.μ. αξίας 80 χιλιάδων . Το ενοίκιο που εισέπραττε νοικιάζοντας αυτά τα μαγαζιά, εδώ και λίγους μήνες το εισπράττει η «Κιβωτός του Κόσμου».

Στην ίδια γειτονιά, ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος αυτού του κτίσματος, επίσης, πέρασαν στα χέρια της «Κιβωτού». Το διαμέρισμα του Α’ ορόφου, 96 τ.μ. σήμερα, αγγίζει τα 150.000 ευρώ. Υποψήφιος ενοικιαστής είχε επιχειρήσει να έρθει πριν λίγους μήνες σε επαφή με την «Κιβωτό».

Η αρχική τιμή που του προτάθηκε ήταν εξωπραγματική. Εν τέλει βρέθηκε λύση, αλλά η συμφωνία, για κάποιον λόγο, ναυάγησε.

Στην διαθήκη της η ιδιοκτήτρια έγραψε στην Κιβωτό και τον δεύτερο όροφο αυτού του κτιρίου. Ίδια τετραγωνικά με τον πρώτο, 96, με αξία σήμερα στα 160.000 ευρώ. Δυο διαμερίσματα, διαθέσιμα για επαγγελματική στέγη, τα οποία, ωστόσο, παραμένουν, προς το παρόν, ανεκμετάλλευτά.

Μαζί με το διαμέρισμα στην Πεύκη, που διέμενε όσο ζούσε η ίδια γυναίκα με τα ακίνητα στην Ν. Ιωνία, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, με εμβαδό 103 τμ. και αξία πώλησης στα 180.000 ευρώ, η ηλικιωμένη άφησε στην Κιβωτό ακίνητα, συνολικής αξίας 755.000 ευρώ.

Κληρονομιές και δωρεές

Από το 2019 μέχρι σήμερα, υπήρξαν πολλοί που θέλησαν είτε εν ζωή ακόμη, είτε μετά θάνατον την περιουσία τους στην Κιβωτό.

Όπως η δωρεά στο Ζεφύρι, οικοπέδου 183 τμ. και αξίας 40.000 ευρώ ή τα δύο οικόπεδα στο Τρίλοφο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 4.200 τ. μ. με αξία 55.000 ευρώ.

Δύο ακόμη διαμερίσματα βρέθηκαν στα χέρια της Κιβωτού από κληρονομιά. Το πρώτο είναι ένα υπόγειο διαμέρισμα 38 τ.μ. στην Ηλιούπολη, αξίας 20.000 ευρώ, κι ένα δεύτερο, στη Νίκαια, 55 τ. στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, με αξία σήμερα τα 65.000 ευρώ.

Η Κιβωτός, απέκτησε τέλος, την υψηλή κυριότητα σ’ ένα ισόγειο διαμέρισμα 34ων τ.μ. στην Αγία Παρασκευή, με αξία πώλησης τα 30.000 ευρώ.

Μικρά ακίνητα που βρίσκονται στην Αττική, που άλλα νοικιάζονται, αρκετά όμως, απ’ αυτά παραμένουν ερμητικά κλειστά και ερημώνουν, δίχως να «εκ πληρούν» την επιθυμία εκείνων που τα δώρισαν στην Κιβωτό για τα παιδιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...