Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο σχολείο και στο ΚΥΤ όπου μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες της διπλής τραγωδίας

Αντιμέτωποι με τον χρόνο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι οι διασώστες σε Κύθηρα και Λέσβο όπου έχουν σταματήσει προσωρινά οι έρευνες στη θάλασσα για τους αγνοούμενους ναυαγούς λόγω των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Δύο ημέρες μετά τα δύο ναυάγια με τους 23 νεκρούς συνολικά και δεκατέσσερις -τουλάχιστον αγνοούμενους, το ενδιαφέρον εστιάζεται στους πρωταγωνιστές αυτού του δράματος που έχουν μεταφερθεί το ΚΥΤ του Μαυροβουνίου, στη Λέσβο.

«Δεκαπέντε γυναίκες και δεκατρείς άνδρες οι οποίοι βρέθηκαν τρία χιλιόμετρα βόρεια της περιοχής που έγινε το ναυάγιο» μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη.

Όπως είπαν 16 μόνο άτομα από τους 53 είχαν σωσίβια ή σαμπρέλες. Τα υπόλοιπα άτομα έπεσαν στη θάλασσα μόνο με τα ρούχα της γι’ αυτό και είχαμε και αυτό τον τραγικό απολογισμό.

Ακόμη ο αριθμός των επιβαινώντων στη Λέμβο δεν μπορεί να εξακριβωθεί με τις μαρτυρίες των επιζώντων να διαφέρουν.

Αγνοούνται δέκα μετανάστες στα Κύθηρα

Στο άλλο μέτωπο της «προσφυγικής τραγωδίας» τα Κύθηρα ο Αλέξανδρος Καλαφάτης βρέθηκε στο χωριό Αλοιζιάνικα όπου έχουν βρει καταφύγιο οι ογδόντα διασωθέντες.

Oι περισσότεροι είχαν κάποιο φίλο ή συγγενή μεταξύ των δέκα αγνοουμένων από το ναυάγιο στο ιστιοφόρο, με την αγωνία για την τύχη τους να μεγαλώνει.

Στο μεταξυ διεξάγεται έρευνα από το λιμενικό για να διαπιστώσει εάν μεταξύ των διασωθέντων είναι και ο διακινητής τους που τους παράτησε εν πλω με αποτέλεσμα να πέσουν με το ιστιοφόρο στα βράχια.

Συνολικά 80 άτομα έχουν διασωθεί από την προσφυγική τραγωδία που είναι ακόμη σε εξέλιξη, μια και πρέπει να κοπάσουν οι δυνατοί άνεμοι για να συνεχιστούν οι έρευνες εντοπισμού και των υπολοίπων αγνοουμένων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον Φατίχ Τερίμ να αποτελεί παρελθόν, ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, επιστρέφει στο Κορωπί για να σώσει… ότι σώζεται από...

ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία φαίνεται πως είναι η άγρια δολοφονία της 40χρονης γυναίκας, στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές, το...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Sustainable Island Mobility Plan (SIMP) αποτελεί την πρώτη ερευνητική πρωτοβουλία της ομάδας του CIVINET Greece-Cyprus πριν ακόμα ιδρυθεί το ίδιο το δίκτυο με την μορφή...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η χορτοφαγική διατροφή, vegetarian και vegan προσφέρει πολλά οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα...