Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμός στην Κόρινθο: Ερωτήματα για τον χαμό της 6χρονης

Το 6ρονο κορίτσι πνίγηκε μπροστά στα μάτια του πατέρα της, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ασκήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πατέρα του 6χρονου κοριτσιού που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας σε παραλία της Κορινθίας.

Η 6χρονη εντοπίστηκε από ψαροντουφεκά, ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τις απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν προκύψει γύρω από το πνιγμό του εξάχρονου κοριτσιού στο Καλαμάκι Ισθμίων, θα προσπαθήσουν να βρουν οι Αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Ειδικότερα, οι αξιωματικοί από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που έχουν αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης θα κληθούν να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν και αν ο πατέρας της 6χρονης είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη ζωή του παιδιού του.

Από το Λιμενικό έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ ο πατέρας συνελήφθη με την κατηγορία της «θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου» και απολογήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον εισαγγελέα και τον ανακριτή Κορίνθου.

Ο πατέρας της 6χρονης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, ενώ μέχρι τότε θα κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

«Του είχα βάλει σωσίβιο, αλλά γλίστρησε»
Όπως ισχυρίστηκε ο πατέρας της 6χρονης, είχε βάλει στο παιδί του σωσίβιο και κολυμπούσε μαζί του στο νερό.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα αλλά του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό σε βάθος 6 μέτρων, με τον πατέρα της να δηλώνει ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να σώσει το παιδί καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα.

Σύμφωνα με όσα είπε, βγήκε στη στεριά να αναζητήσει βοήθεια, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είχε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο και περπάτησε αρκετή ώρα για να βρει κάποιον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...