Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Bροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Η πρόγνωση του καιρού

Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα. Η διάταξη της ατμόσφαιρας, με τη δημιουργία ψυχρής λίμνης στα ανώτερα στρώματα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αυξάνει γενικά την ένταση των φαινομένων.
Σήμερα, προβλέπονται λοιπόν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις, και με έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Αρχικά τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί στην ανατολική Πελοπόννησο και Στερεά, στις Κυκλάδες και την Κρήτη, και την Εύβοια. Και γρήγορα θα επηρεάσουν τα βορειότερα τμήματα της χώρας και τη Θεσσαλία.

Το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με βροχές μέτριας έντασης στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 29 – 31 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 27 – 30 βαθμούς στο Αιγαίο.

Οι βοριάδες στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 3 – 5 μποφόρ. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των φαινομένων περιμένουμε απότομη ενίσχυση των ριπαίων ανέμων.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες το ξημέρωμα θα είναι ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 29 βαθμούς, με βόρειο άνεμο 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά διαστήματα βροχές μέσα στη μέρα, μέτριας έντασης. Ωστόσο το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά, τόσο μέσα στη πόλη, όσο και στη Χαλκιδική, με εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 29 βαθμούς και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3 – 4 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...