Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Tιμή ρεύματος: Αυξήθηκε κατά 42% σε ένα 24ωρο – Διπλασιάζεται η κρατική ενίσχυση (video)

Οι μεγάλες αυξήσεις από 60 έως και 65% που ανακοίνωσαν οι πάροχοι στα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου, ανέβασαν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα 539, 45 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αύξηση κατά 42% σε σχέση με χθες. Εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος της επιδότησης, που αναμένεται σχεδόν διπλάσια το Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώνεται στο 290 ευρώ η μεγαβατώρα, αύξηση 18% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή.

Τη Τετάρτη αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Ενέργειας σχετικά με την επιδότηση η οποία εκτιμάται ότι θα φτάσει  στα 0.68 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μειώνοντας για παράδειγμα από 240 σε 48 ευρώ το κόστος για νοικοκυριό που έχει κατανάλωση 300 κιλοβατώρες .

Στα 2 δισεκατομμύρια , από 1,1 δισ. που ήταν τον Αύγουστο, θα ανέλθει η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο, με μεγάλο κομμάτι να καλύπτεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, σ’υμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνει έξτρα εισόδημα λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την αύξηση κατώτατου μισθού.

Ενδεικτικά οι τιμές που δόθηκαν από προμηθευτές:

  • ΔΕΗ: 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.
  • Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.
  • Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20 %. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.
  • Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.
  • Zenith: 0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία» δήλωσε στο ΕΡΤNews ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε προτεραιότητα είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες. Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...