Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Φθινόπωρο» έως την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι

Έντονα άστατος ο καιρός και σήμερα, και κυρίως την Τετάρτη Πέμπτη όπου αναμένονται ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, αλλά και σε Σποράδες και Εύβοια και βορειοανατολικό Αιγαίο. Αναμένεται σημαντική ηλεκτρική δραστηριότητα.

Τετάρτη και Πέμπτη θα σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής, με τα φαινόμενα να έχουν και διάρκεια σε αρκετές περιοχές όπως Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, κεντρική Μακεδονία. Θα βρέξει και σε Κρήτη, Κυκλάδες και πρόσκαιρα στο Ιόνιο την Τετάρτη.

Από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται σταδιακη εξασθένηση των φαινομένων. Ξανά καλοκαίρι από Κυριακή.

Την Τρίτη στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Πρόσκαιρη βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύμα επίθεσης έπεσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews, όλα έγιναν σήμερα το πρωί μέσα στην...

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε ο Στέφανο Σαρτίνι. Ο γνωστός Ιταλός σκηνοθέτης μίλησε, μεταξύ άλλων, και για...