Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Λιονάκης για το θάνατο οδηγού από την πτώση δέντρου: Να ελεγχθούν τα φωτιστικά σώματα και τα δέντρα – Οι πλάκες είχαν σηκωθεί εδώ και καιρό

Για την απίστευτη τραγωδία που συνέβη στο Ηράκλειο Κρήτης όταν ανυποψίαστος οδηγός μηχανής καταπλακώθηκε από δέντρο την ώρα που βρισκόταν σταθμευμένος σε φανάρι μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων εστιάζοντας στις ευθύνες και τις παραλείψεις των Αρχών.

«Με αφορμή μιας άλλη πτώση ενός φωτιστικού σώματος στην παραλία του Ηρακλείου είχα γράψει (σε αναρτηση) για την ανάγκη να ελεγχθούν τα φωτιστικά σώματα που είναι κοντά στη θάλασσα που φθείρονται γρήγορα καθώς επίσης και των δέντρων» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Αναφερόμενος στο ίδιο το γεγονός της πτώσης του δέντρου τόνισε ότι «το σοκ είναι μεγάλο και ότι είναι τραγικό να χάνεις έτσι τη ζωή σου». Με αφορμή το θάνατο του 50χρονου μοτοσικλετιστή που ήταν πατέρας τριών παιδιών ο κ. Λιονάκης δήλωσε ότι «είναι ευκαιρία οι Δήμοι να δουν την αναγκαιότητα να ελέγχονται τακτικά όλα εκείνα που μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο ή προβλήματα για τον πολίτη».

Και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιονάκης «η ζωή είναι μείζον γεγονός. Εδώ δε φυσούσε αέρα. Οι πλάκες (του οδοστρώματος) είχαν σηκωθεί εδώ και καιρό». Το κακό συνέβη στη λεωφόρο Δημοκρατίας, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου.

36 νεκροί από την αρχή του έτους σε τροχαία στην Κρήτη

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων αναφέρθηκε και στην «μάστιγα των τροχαίων» στην Κρήτη που έχουν στερήσει τη ζωή σε 36 ανθρώπους από την αρχή του έτους.

«Οι εντατικές, οι ορθοπαιδικές κλινικές είναι γεμάτες. Το τροχαίο δεν είναι ποτέ τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα λαθών, αβελτηριών, παραλείψεων, ενεργειών που δεν συνάδουν με οδηγική ασφάλεια και σωστή οδηγική συμπεριφορά. Δεν βάζουμε μυαλό» δήλωσε ο κ. Λιονάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε την ίδια περίοδο πέρυσι οι νεκροί από τροχαία ήταν 26 ενώ τώρα έχουν φτάσει τους 36, στο νησί που έχει ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα στη χώρα.

«Όταν έχεις θάνατο με υψηλές ταχύτητες, κυρίως ξημερώματα Σαββατοκύριακο, με μη χρήση κράνους είναι στοιχεία μη καλής οδηγικής συμπεριφοράς. Και όπως εξήγησε ο κ. Λιονάκης «οι Κρητικοί βγάζουμε στο τιμόνι μια βαθιά επιθετική συμπεριφορά στο δρόμο. Επιθετικότητα σημαίνει παραβίαση της προτεραιότητας του άλλου. Δεν θα έχεις πάντα τύχη. Θα έρθει η ώρα που θα συμβούν τα χειρότερα».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης του ΚΟΚ καθώς και τη χρήση ζώνης και κράνους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Ερευνητές στην Αυστραλία υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν την αιτία της μυστηριώδους ασθένειας που πλήττει έως και 1 στους 33 βετεράνους που υπηρέτησαν στον Πόλεμο του...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η εφαρμογή του Δακτυλίου ως μέτρο για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και της περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης, έχει αποδειχτεί πως είναι πετυχημένη και ως τέτοια, συνεχίζει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πρώτο στοιχείο που έκανε το Tiguan ξεχωριστό όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007, ήταν ο συνδυασμός του μικρού σε χωρητικότητα turbo κινητήρα,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid+ της MG καθιστά το νέο MG 3 Hybrid+ το ταχύτερο σε επιτάχυνση υβριδικό μοντέλο του B Segment, με χρόνο...