Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το ματωμένο πανάκι της Ίριδας που «έκρυβε» την αλήθεια

Οι χειρότεροι φόβοι έχουν επιβεβαιωθεί. Οι επιστημονικά ανεξήγητοι θάνατοι των 3 παιδιών, έκρυβαν ισάριθμες εγκληματικές ενέργειες, που συσκοτίστηκαν. Η Μαλένα και η Ίριδα, τα δύο πρώτα κορίτσια που έχασε η οικογένεια, πέθαναν από ασφυξία.
Με τα νέα στοιχεία να αποκαλύπτουν πλήρως τα όσα έγιναν και ορισμένες από τις περιγραφές που είχαμε δει να «κουμπώνουν» με ανατριχιαστικό τρόπο στα δραματικά γεγονότα…

Η Ίριδα ήταν το μόνο από τα κορίτσια που δεν πέθανε στο νοσοκομείο. Με το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της να κρύβει την επίλυση του μυστηρίου. Ότι βρέθηκε σε αυτό δεν προερχόταν από τους πνεύμονες αλλά από τη πληγή στο στόμα του βρέφους που προκάλεσε τον θάνατό του.

Το επίμαχο πανάκι παραδόθηκε στις Αρχές και λίγες μέρες μετά η 33χρονη το ζήτησε πάλι πίσω, αφού όπως είχε γράψει στον Μάνο Δασκαλάκη, είχε δει ένα κακό όνειρο.

Γι’ αυτό το πανάκι τους τελευταίους μήνες είχαμε ακούσει διαφορετικές εκδοχές από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο σπίτι Καταρχήν στην κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει οι γονείς, η 33χρονη ανέφερε.

Λίγες μέρες μετά όμως η Δήμητρα Πισπιρίγκου δίνει τη δική της εκδοχή.

Σε συνέντευξή της, στην Αγγελική Νικολούλη η 33χρονη επανήλθε και αναίρεσε την αρχική της περιγραφή. Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε αναφερθεί στα λόγια που του είπε η παθολογοανατόμος…

Όπως αποδείχθηκε το άτομο που σκότωσε την Ίριδα και μένει να βρεθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, πλησίασε το αγγελούδι και του έκλεισε το στόμα με το πανάκι που είχε δίπλα του, μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή από ασφυξία.

Μια άλλη αναφορά που προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή τις Άρχές, ήταν αυτή της 33χρονης για την ώρα που πέθανε το παιδί της…

Η 33χρονη που για την ώρα κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας εκτίμησε ότι ο θάνατος του παιδιού της, σημειώθηκε δύο ώρες νωρίτερα από τη στιγμή που το βρήκε νεκρό η αδερφή της.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου που αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες, είχε πει στην αρχική της κατάθεση πως βρήκε νεκρό το παιδί στις 11.30. Σε συνέντευξή της, είχε αναφέρει εκ παραδρομής όπως είπε η ίδια ότι είχε μπει στο δωμάτιο 45 λεπτά νωρίτερα με την κλήση στο ΕΚΑΒ να γίνεται στις 11.37. Όταν ήδη ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ειδοποιηθεί.

Μέσα στο σπίτι εκείνη τη δραματική νύχτα που έμελλε να είναι η τελευταία στη σύντομη ζωή της Ίριδας, ήταν η 33χρονη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα κι το μόνο σίγουρο μετά τα νέα δεδομένα, είναι πως τουλάχιστον ένα από αυτά τα άτομα σκότωσε το αγγελούδι στην κούνια του.

Ασφυκτικός θάνατος και στην περίπτωση της Μαλένας που πέθανε σε νοσοκομείο την Άνοιξη του 2019. Κι σε αυτή την περίπτωση μαζί της, ήταν μόνο η μητέρα της. Ο Μάνος Δασκαλάκης έμαθε τα δυσάρεστα τηλεφωνικά.

Τα σημάδια στο πρόσωπο του μόλις 3,5 ετών κοριτσιού, ήταν αυτά που άφησε πίσω της όπως φαίνεται η δολοφονική ενέργεια. Με ένα σκίτσο που είχε δώσει στη δημοσιότητα, ο Γρηγόρης Λέων πριν από περίπου 2 μήνες, να αποδεικνύεται προφητικό.

Η Μαλένα πέθανε από ασφυξία και αρχικά οι γονείς της, σκέφτονταν να καταθέσουν αγωγή για να ζητήσουν αποζημίωση από τους γιατρούς. Με την 33χρονη να αφήνει αιχμές και να υποστηρίζει ότι την πιο κρίσιμη στιγμή δεν γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν.

Όπως υποστήριζε η 33χρονη, οι γιατροί όταν ειδοποιήθηκαν αντέδρασαν νωχελικά και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, που στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή.

Εκείνο το μοιραίο Σάββατο η Μαλένα ήταν υγιέστατη, είχε φάει το μεσημέρι και οι γιατροί σκέφτονταν να της δώσουν εξιτήριο.

Οι μαρτυρίες για καθυστερημένη αντίδραση από την 33χρονη κίνησαν υποψίες αλλά τότε κανείς ή ελάχιστοι έβαζαν στο μυαλό τους, όσα έκρυβε αυτός ο θάνατος.

Tα νέα στοιχεία που εμπεριέχονται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια χαρακτηρίζονται αδιάσειστα. Και πλέον αυτό που φοβόταν μια ολόκληρη χώρα για τους θανάτους των 3 κοριτσιών τεκμηριώνεται επιστημονικά. Η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκαν τα δύο πρώτα από ασφυξία και το τρίτο από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...