Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύεται όλη η περιουσία του ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ

Γιώργος Τράγκας:  Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών τού εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, δεσμεύτηκε με παραγγελία της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος των άνω των 60 σελίδων για τον τρόπο απόκτησης της επίμαχης περιουσίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό και με διάταξη της Αρχής δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας και η εντολή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία φέρεται ότι αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομίας, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η Αρχή μετά από έρευνα που ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία 3 μήνες πριν το θάνατο του δημοσιογράφου, κατέληξε σε πόρισμα- φωτιά που αριθμεί πάνω από 50 σελίδες, που αποστέλλεται προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές. Με αυτό διατάσσεται η δέσμευση της περιουσία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες:

– Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά.

– Εντοπίστηκαν εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα, που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις

– Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός

Το γεγονός αυτό σημαίνει, αφενός ότι εκκινεί εισαγγελική έρευνα και αφετέρου πως οι κληρονόμοι του δεν μπορούν να αποδεχτούν την κληρονομιά.

Η έρευνα ξεκίνησε από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τον Σεπτέμβριο του 2021. Αφορμή στάθηκαν για την έναρξη της έρευνας, που έλαβε άλλες διαστάσεις μετά την δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων μυθικών ποσών, εξαιτίας και της κατ΄ αρχήν αντιδικίας των κληρονόμων, δυο γεγονότα. Το αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή και ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές. Και τα δυο εστάλησαν στην Αρχή που εκ του ιδρυτικού της νόμου όφειλε να ανοίξει σχετικό φάκελο.

Η έρευνα αναβαθμίστηκε, όταν δημοσιοποιήθηκαν αναφορές σε διψήφιο αριθμό εκατομμύριων ευρώ σε καταθέσεις και θυρίδες, καθώς και ράβδους χρυσού, καθώς επισης και στην ύπαρξη ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού, να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία που είχε ο Γιώργος Τράγκας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει στα προουκρανικού πολέμου επίπεδα, οι περιορισμοί στην προσφορά και οι υψηλοί κίνδυνοι στις παγκόσμιες αγορές θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η γλώσσα Κουσούντα (Kusunda) του Νεπάλ δεν ανήκει σε καμία γνωστή οικογένεια γλωσσών. Επίσης, δεν περιέχει τις λέξεις «ναι» και «όχι». Η 18χρονη Χίμα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι με το πέρασμα του χρόνου, όσοι νοσούν από Covid- 19 αλλά και όσοι το περνούν ακόμη και χωρίς...

ΕΛΛΑΔΑ

«Δούρειοι ίπποι» που εισχωρούν μέσα σε κινητά τηλέφωνα επώνυμων και ανώνυμων προσώπων. «Αθόρυβη» κλωνοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών για απόκτηση χρημάτων, ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων και κρίσιμων...