Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Kαλοκαίρι γεμάτο φλαμένκο, με φεστιβάλ στην Αθήνα και κατασκήνωση στην Κρήτη

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στον φιλόξενο και δροσερό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134 – Θησείο) έρχεται μια ανεπανάληπτη γιορτή που φέρνει την Ανδαλουσία στη χώρα μας!

Το Hola Flamenco Festival συγκεντρώνει τους flamenco καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και μουσικούς από διαφορετικά είδη μουσικής που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τους ενώνει με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.

Φέτος το φεστιβάλ καλεί τρεις διαφορετικές ορχήστρες και χορωδίες παραδοσιακής μουσικής να συνεργαστούν με τους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας έτσι την επαφή του flamenco με άλλα είδη μουσικής αλλά και τη δημιουργική συνύπαρξη των μουσικών και των πολιτισμών μέσα από το χορό και το τραγούδι.

Καλεσμένη η τραγουδίστρια Alba Guerrero από τη Βαρκελώνη, η οποία θα δώσει δύο σεμινάρια τραγουδιού: ένα σεμινάριο τεχνικής της φλαμένκο φωνής κι ένα σεμινάριο εκμάθησης φλαμένκο τραγουδιών, ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα.

Δεκατρείς χορευτές και χορεύτριες, το flamenco group “Al Aire Libre”, η Ορχήστρα Αραβικής Mουσικής “Ferket Al Anwar”, η χορωδία Ροδιά-Μάρθα Μαυροειδή, η Πολυφωνική Xορωδία Ηπείρου Βαγγέλη Κώτση, ο Σταύρος Πρέσσης στη φλαμένκο κιθάρα και ο Γιάννης Παπαγιανούλης στα κρουστά, συμπράττουν δημιουργώντας μια μουσική έκρηξη χαράς και χορού!

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20.30, ενώ στις 19.00 προηγείται πάρτι με τις μουσικές της Γιώτας Κοτσέτα (Kosmos fm).

Το Flamenco γεννήθηκε στην Ανδαλουσία από τη μίξη της κουλτούρας των τσιγγάνων και των ντόπιων. Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που έχει ως πυρήνα τις έννοιες της συλλογικότητας και της συνύπαρξης, του αγώνα, της αλληλεγγύης και της δύναμης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Αθήνα από το 2017 και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετικές «αυλές» της πόλης.

Στις 18 και 19 Ιουνίου… Όλα Φλαμένκο λοιπόν!

…και για τους μεγάλους λάτρεις του φλαμένκο, το καλοκαίρι συνεχίζεται με το Vamos! Flamenco Camp. Από την Κυριακή 24 έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου καλλιτέχνες του είδους από την Ελλάδα και την Ισπανία, με επίτιμο προσκεκλημένο τον τραγουδιστή Juan Granados από την Ανδαλουσία, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από παραστάσεις και εργαστήρια στον Βάμο Χανίων.

Το χωριό ιδρύθηκε από Άραβες πειρατές που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία τον 8ο αιώνα και έτσι ονομάστηκε “Βάμος” που στα ισπανικά είναι “Vamos”, δηλαδή “πάμε”! Η ιδέα να παρουσιαστεί ένα τέτοιου τύπου Camp στον Βάμο Χανίων, έρχεται από τη βαθιά επαφή του χωριού, των ανθρώπων του, της κουζίνας του και της ιστορίας του, με αυτήν της flamenco κουλτούρας.

Πληροφορίες

Εισιτήρια για το Hola Flamenco Festival μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ και τις ημέρες του φεστιβάλ στο ταμείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από τις 17.00. Πληροφορίες με μήνυμα στο 6972343968.

Περισσότερα για το Vamos! Flamenco Camp μπορείτε να μάθετε εδώ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες το βράδυ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η ερευνητική ομάδα...