Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές μπόρες το μεσημέρι με ορεινά στα βόρεια της χώρας (βίντεο)

Την Τρίτη ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με καλές καιρικές συνθήκες. Πιο έντονο θα είναι το άρωμα του καλοκαιριού, καθώς η θερμοκρασία συνεχώς θα ανεβαίνει.

Ο ήλιος θα κυριαρχήσει από το πρωί σε όλη τη χώρα, και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική. Μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας και του Αιγαίου, ο ουρανός θα διατηρηθεί χωρίς νεφώσεις και για το υπόλοιπο της ημέρας. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία πλησιάζει συνεχώς καλοκαιρινές τιμές. Στους 33 βαθμούς οι μέγιστες στα δυτικά και βόρεια. 33-35 κατά μέσο όρο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Όμως σε τοπικό επίπεδο και σε περιοχές που συνηθίζεται να σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι, είναι πιθανόν να δούμε τιμές 1-2 βαθμούς υψηλότερες, δηλαδή 35-36 βαθμούς στη Θεσσαλία και στην Στερεά Ελλάδα. Οι μέγιστες τιμές θα πλησιάσουν στο Αιγαίο τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί μέχρι και 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο ήλιος θα κυριαρχήσει, με αραιή συννεφιά μετά το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνή. Η θερμοκρασία από 20-32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά. Στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και τα απόγευμα όπως συνηθίζεται την άνοιξη, είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία από 19-30 βαθμούς, με νοτιά 2-4 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Την Τετάρτη προβλέπεται λιακάδα με αραιές νεφώσεις και απογευματινές βροχές σε τοπικό επίπεδο στα ορεινά. Η Τετάρτη αναμένεται να είναι μια ακόμα πιο ζεστή ημέρα, καθώς θα ανέβει περισσότερο η θερμοκρασία. Στους 32 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 35 βαθμούς στα δυτικά, 36 βαθμούς τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά. 32-33 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις, σε ασθενείς εντάσεις 2-3 μποφόρ.

Την Πέμπτη η καλοκαιρία θα συνεχιστεί. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, με τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά. Μεταβλητοί οι άνεμοι στα πελάγη 2-4 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Άκρως καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό, καθώς οι πρώτες ζέστες θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές. Αναμένονται λοιπόν θερμοκρασίες στους 34-36 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο και 36-38 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Αυτή η εικόνα θα διατηρηθεί και την Παρασκευή και η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί το σαββατοκύριακο.

Powered by WPeMatico

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι δηλώσεις του Φατίχ Τερίμ: «Σε αυτόν τον αγώνα η προτεραιότητα ήταν να πάρουμε τους τρεις πόντους. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε με πολλά γκολ....