Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την πρόδωσαν τα ηλεκτρονικά της ίχνη – Την «καίνε» οι καταθέσεις των γιατρών

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Όσο περνούν οι μέρες και προχωρούν οι έρευνες των αρχών όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εκτός από την τοξική ουσία «κεταμίνη» που βρέθηκε κάτω από ανεξήγητους λόγους στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, αναζητούσε και το φάρμακο «μιδαζολάμη» που λάμβανε το παιδί στο νοσοκομείο.

Όπως προκύπτει από την άρση του απορρήτου της 33χρονης, η κατηγορουμένη αναζήτησε στο διαδίκτυο στις 17 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν εισαχθεί το παιδί στο νοσοκομείο την «μιδαζολάμη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο στην αγωγή της μικρής Τζωρτζίνας η ίδια είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια.

«Ανέβασα την Τζωρτζίνα στον θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά για την αλλαγή του φαρμάκου που συστήνουν οι καρδιολόγοι. Αυτή εξέφρασε αντιρρήσεις και μου είπε ότι ο κ.Ηλιάδης στη ΜΕΘ Πατρών είναι αυτός που ρυθμίζει τα καρδιολογικά της Τζωρτζίνας», είπε μία παιδίατρος από το Αγλαΐα Κυριακού.

Πώς λειτούργησε η κεταμίνη συνδυαστικά με άλλα φάρμακα
Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη αλλά και τα άλλα φάρμακα που λάμβανε εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας.

Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο θανών κορίτσι δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα.

Η κατηγορουμένη επιμένει ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί. Οι αρχές όμως πιστεύουν ότι είχε μελετήσει ακόμα τα φάρμακα που δίνονταν στο νοσοκομεία σε συνδυασμό με το δηλητήριο.

Τι είναι η μιδαζολάμη
Η μιδαζολάμη, που κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία «Versed» είναι φάρμακο τύπου βενζοδιαζεπίνης που χρησιμοποιείται για αναισθησία, καταστολή, προβλήματα ύπνου και σοβαρή διέγερση.

Μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα, ενδοφλεβίως ή με ένεση, με ψεκασμό στη μύτη ή μέσω της παρειάς του στόματος. Όταν χορηγείται ενδοφλεβίως, συνήθως αρχίζει να λειτουργεί μέσα σε πέντε λεπτά. Όταν εγχύεται σε μυ, μπορεί να χρειαστούν δεκαπέντε λεπτά για να αρχίσει να λειτουργεί. Η δράση του διαρκεί από μία έως έξι ώρες.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν μείωση των προσπαθειών για αναπνοή, χαμηλή αρτηριακή πίεση και υπνηλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας προγραμματίζει για σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 10:00 με 15:00 και συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο Υγείας για την Αττική και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση και σε όσους λαμβάνουν προσυνταξιοδοτική παροχή προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή, με τίτλο «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Σερβία, Κρίστοφερ Χιλ, μίλησε για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, όπου ένας από τους όρους είναι και η...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το Κοινόν των Μαγνήτων ανακοινώνει με χαρά την σημαντική διάκριση τεσσάρων μελών του στον επιστημονικό χώρο. Τον περασμένο Οκτώβριο δημοσιεύτηκε η διεθνώς αναγνωρισμένη λίστα...