Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Καταστράφηκε δημόσια περιουσία από κροτίδες – Σκοτώθηκε αδέσποτο σκυλί

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης.

Όπως περιέγραψε ο κ. Κοκοσάλης, όλα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην κεντρική πλατεία των Αρχανών, όταν μικρά παιδιά πέταξαν κροτίδες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φθορά σε κάποια παγκάκια του Δήμου. Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη και το ωστικό κύμα που δημιούργησαν τα εν λόγω εκρηκτικά, που έσπασε ένα ξύλινο παγκάκι!

«Ενόψει του Πάσχα αυτά τα εκρηκτικά μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα ή να χτυπήσει κάποιος άνθρωπος. Να έχουμε ένα σοβαρό τραυματισμό. Είναι τόσο ισχυρά καταλαβαίνω ότι και εμείς έχουμε κάνει παιδιά, γνωρίζουμε από αυτά, κακώς γίνεται όμως αυτό το έθιμο. Έχει ξεφύγει η διαδικασία, είναι πολύ δυνατά, δεν είναι κροτίδες απλές που και αυτά απαγορεύονται! Έσπασαν ένα παγκάκι ενώ φημολογείται ότι ένα αδέσποτο ζώο έχασε τη ζωή του, βρέθηκε κοντά στην περιοχή, ενημερώθηκε η Αστυνομία προφορικά από εμένα και με το σκεπτικό ότι βρισκόμαστε ενόψει Πάσχα, φοβόμαστε μην θρηνήσουμε θύματα», τόνισε ο κύριος Κοκοσάλης.

Δραματική έκκληση του Δημάρχου

Πρόσθεσε δε, πως από ενημέρωση που είχε από την ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό ήδη ερευνάται. «Εφιστώ την προσοχή σε όλους, ότι είναι ισχυρά εκρηκτικά, δεν είναι απλές κροτίδες. Ειλικρινά εγώ τρέμω αν έσπασε ολόκληρο παγκάκι, που ήταν καινούριο τι μπορεί να κάνει σε ένα χέρι, έναν άνθρωπο. Θα έχουμε ακρωτηριασμούς! Παρακαλώ πολύ, να σταματήσουν, να τα αφήσουν στην άκρη για να μη θρηνήσουμε θύματα».

Αυστηρά μέτρα για τη χρήση κροτίδων

Ο κ. Κοκοσάλης εξήγησε πως σύσσωμος ο Δήμος βρίσκεται στη διάθεση της Αστυνομίας σε περίπτωση που χρειαστεί, για να μπει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή. «Είμαστε εδώ να το ελέγξουμε, να μπορέσουμε να τους εντοπίσουμε και να σταματήσει αυτή η διακίνηση. Δεν είναι αδειοδοτημένα καταστήματα βεγγαλικών που τα δίνουν σε μια εκδήλωση που γίνεται κάτω υπό την καθοδήγηση έμπειρου προσωπικού».

Ο ίδιος τόνισε πως είναι ιδιαίτερα θορυβημένος για τέτοιου είδους περιστατικά ενώ εξέφρασε τον φόβο του, για το τι μπορεί να συμβεί την ημέρα του Πάσχα, όπου αρκετοί πολίτες θα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία των Αρχανών. «Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει για τις κροτίδες πρέπει να εντοπίσουμε από που προέρχονται και οι άνθρωποι αυτοί που τα διακινούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Θα σκοτωθούν άνθρωποι, το έζησα. Με ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος, είδα μόνος μου το παγκάκι, πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο».

Ο κ. Κοκοσάλης διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως σε περίπτωση που ο ίδιος βρεθεί αντιμέτωπος με ανάλογο προσωπικό και διακινεί κροτίδες, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. «Θα ζητήσω την παραδειγματική τιμωρία των ανθρώπων αυτών, για να μη θρηνήσουμε θύματα. Αυτά τα διακινούν παιδιά που δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου. Δεν συμβαίνουν μόνο στις Αρχάνες αλλά τα συγκεκριμένα είναι πολύ επικίνδυνα».

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για το δρόμο Ηράκλειο-Βιάννος, λέγοντας πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση με τους συναρμόδιους Δημάρχους όπου τέθηκαν επί τάπητος οι συνδέσεις και το τι μπορεί να γίνει για τα ανταποδοτικά μέτρα. «Το επόμενο διάστημα θα έχουμε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη όπου θα καταθέσουμε προτάσεις και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει ένας ασφαλής δρόμος».

Πηγή: creta24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...