Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Γρεβενά – Νεκροί οι 3 αγνοούμενοι από την έκρηξη στο εργοστάσιο δυναμίτιδας

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι λίγες ώρες μετά την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 08:15 πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών σε εργοστάσιο δυναμίτιδας.

Μετά την έκρηξη στην ΕΛΤΕΚ και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ξεκίνησαν άμεσα οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων, η οποία δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο διακομίστηκε ο φύλακας του εργοστασίου, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετωπίζει κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Οι τρεις αγνοούμενοι ήταν κάτοικοι της Κοζάνης και των Γρεβενών, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δαμαστάνης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ενώ ο επικεφαλής της πυροσβεστικής μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των ερευνών.

«Δεν είχαν πάει όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο», ανέφερε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής και στη συνέχεια συμπλήρωσε «δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες».

Στο εργοστάσιο, σύμφωνα με το ThessToday, εργάζονται συνολικά 10 άνθρωποι και επιπλέον υπάρχει και το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των κτηρίων. Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου εκτείνονται στα 100 στρέμματα, περιλαμβάνοντας 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθήκες χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νερά άρχισαν να αποσύρονται από ορισμένους τομείς της νότιας Βραζιλίας, που σάρωσαν πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των καταστροφών που έχει υποστεί η περιοχή,...

ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής...