Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Χαμός ξανά στις πλατείες – Υπό αμφισβήτηση τα μέτρα λόγω αναποτελεσματικότητας

Το αδιαχώρητο έγινε στις πλατείες για ακόμα ένα βράδυ σε πολλές πλατείες της Αττικής με συνωστισμό εκατοντάδων ατόμων, λόγω των κορωνοπάρτι που πραγματοποιήθηκαν χωρίς μάσκες και ο ένας πάνω στον άλλον έπιναν μέχρι πρωίας.
Ετσι, χθες βράδυ παρατηρήθηκε συνωστισμός στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι. Στην Κυψέλη μάλιστα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων, με τους περίοικους να είναι αγανακτισμένοι για την μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες, αλλά και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους.

Εικόνες συνωστισμού και στους δρόμους και τις πλατείες του Περιστερίου και ειδικά στην πλατεία Βεάκη, όπου έχει γίνει στέκι των νέων. Πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν σε… ατελείωτες ουρές για να προμηθευτούν ένα ποτό από τα καταστήματα που λειτουργούν με τη μέθοδο του take away.

Και σε αυτή την περίπτωση οι αποστάσεις… πήγαν περίπατο. Στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι πάντως, η παρουσία αστυνομικών από νωρίς απέτρεψε τη συγκέντρωση νέων.

Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό με τον κόσμο να αντιλαμβάνεται την χαλάρωση των μέτρων, αλλά να μην υπάρχει μέχρι στιγμής οργανωμένο σχέδιο για άνοιγμα δραστηριοτήτων και όχι αυτή η τύποις «καραντίνα» που δεν μπορεί να εποπτευθεί και να εφαρμοστεί σωστά.

Από την άλλη, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αγωνιά για την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουν άπαντες ότι αυτή η πίεση δεν μειώνεται και πιθανόν δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί με το υπάρχον σχέδιο.

Η Επιτροπή πάντως την Παρασκευή απέρριψε το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων που είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα των Mall, των κέντρων αισθητικής και των φροντιστηρίων, όμως δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επανεξεταστούν πολλά πράγματα μετά και τις τελευταίες εικόνες σε πολλές πλατείες της Αττικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

LIFESTYLE

“Καλό θα είναι να μην κάνει εξωτερική πολιτική”. Ένα story που ανέβασε η Μαρίνα Σάττι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με μία τάπα,...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νερά άρχισαν να αποσύρονται από ορισμένους τομείς της νότιας Βραζιλίας, που σάρωσαν πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των καταστροφών που έχει υποστεί η περιοχή,...