25/01/2022

Σφακιανάκης: Κακούργημα η εκδικητική πορνογραφία αν υπάρχει οικονομικό όφελος (βίντεο)

Για τις υποθέσεις εκδικητικής πορνογραφίας και τους τρόπους αντιμετώπισης που μπορούν να αναζητήσουν τα θύματα μίλησε στο «Τι λες τώρα!» ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας ανέφερε ότι στην περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου είναι μια υπόθεση πλημμεληματικού χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας ότι με το ισχύον νομικό πλαίσιο για να σταθεί ως κακούργημα στο δικαστήριο θα πρέπει να υπάρχει εκβιασμός του θύματος ή οικονομικό όφελος για τον δράστη.

«Αν δεν υπάρχει οικονομικό όφελος, δεν υπάρχει εκβίαση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης, σημειώνοντας ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπορεί να ελέγξει όλα τα χρήματα που μπαίνουν σε ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Όταν ήμουν στη Δίωξη, είχε αποδειχθεί κερδοσκοπία από δράστες, καθώς είχαν βρεθεί χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς» πρόσθεσε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

«Δυστυχώς στο δικαστήριο που θα γίνει το Φεβρουάριο, θα ισχύει ο νόμος που υπήρχε όταν έγινε το αδίκημα, δηλαδή θα δικαστεί για πλημμέλημα, αν δεν έχει βγάλει χρήματα από αυτή τη δράση» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.