Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος με προσκυνητές από την Σύμη στο Φανάρι

Ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος, ευρισκόμενος από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την συμμετοχή του στην συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ως τακτικό Μέλος Αυτής για την παρούσα περίοδο, έγινε χθες δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Παναγιώτατο τον άρτι τυπωθέντα επετειακό Τόμο: «100 χρόνια, Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης, 1922-2022», που αποτελεί έκδοση της Ιεράς Μητρόπολης και τον οποίο προλογίζει ο Ίδιος ο Πατριάρχης του Γένους, περιποιώντας επιπλέον τιμή και αίγλη στην νήσο.

Ο Τόμος εξεδόθη με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου, σε συνεννόηση μετά του Δημάρχου Σύμης κ. Ελευθερίου Παπακαλοδούκα, επί τη συμπληρώσει 100 ετών από της ιδρύσεως του εν Σύμη «Πανορμιτείου» Γυμνασίου το έτος 1922, υπό της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου και της τότε «Δημαρχίας» Σύμης.

Περιλαμβάνει όλα τα ιστορικά στοιχεία της ιδρύσεως του «Πανορμιτείου», με αναφορές, τόσον εις το πρόσωπον του εμπνευστού του Ηγουμένου της Μονής Πανορμίτου Μακαρίου Μπάρβα και εις τα πρόσωπα της εποχής εκείνης, τα οποία διεδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλον, όπως τον Δήμαρχον Σύμης Πέτρον Κλαδάκη, Δημογέροντες, Διδασκάλους, αλλά και μαθητές, όσον επίσης και γεγονότα τα οποία διαζωγραφίζουν την καθημερινότητα του Εκπαιδευτηρίου, όπως εθνικές εορτές, σχολικές και γυμναστικές επιδείξεις, μετά πλουσίου φωτογραφικού υλικού, καταλόγου μαθητών και διδασκάλων, ως επίσης και καταλόγων αποφοιτησάντων, απ’ αρχής έως και του λήξαντος σχολικού έτους 2023.

Επίσης σήμερα Παρασκευή 17η Νοεμβρίου, έγινε δεκτή από τον Παναγιώτατο, 25μελής ομάδα προσκυνητών από την Σύμη, με επικεφαλής τον Πανοσιολ. Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανορμίτου, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιο Πατρό, τα μέλη της οποίας, συνοδευόμενα από τον εκείσε ευρισκόμενο Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, υπέβαλαν τα υιικά τους σέβη στον Παναγιώτατο και έλαβαν την Πατριαρχική Ευχή και Ευλογία με την ευκαιρία προσκυνηματικής εκδρομής τους στην Βασιλεύουσα και στα λοιπά εν Μικρά Ασία Ιερά Σεβάσματα του Γένους.

Ο δε Πανοσιολ. Καθηγούμενος, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, προσέφερε εις την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, εν όψει της επικειμένης Θρονικής Εορτής του Πατριαρχείου μας, περίτεχνον αργυρόν δίσκον, αναπαριστών την Ιερά Μονή του Πανορμίτου, ακριβές αντίγραφον του πρωτοτύπου, ο οποίος εκτίθεται εις το εκκλησιαστικό Μουσείο της Ι. Μονής.

 

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...