Συνεχίστηκε με την βοήθεια του Κυρίου και τις πρεσβείες της Υπεραγίας Μητέρας Του για δεύτερη εβδομάδα το έργο αγιογραφήσεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonjυ της Νοτίου Κορέας.
Η τεσσαρακονταμελής ομάδα των αγιογράφων και των βοηθών τους εργάστηκαν με ζήλο πολλές ώρες από Δευτέρα μέχρι Σάββατο. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι ότι τα πρόσωπα του Παντοκράτορα, της Πλατυτέρας, των Αγγέλων, των Προφητών, των Δικαίων και των Ιεραρχών άρχισαν σιγά σιγά να ζωντανεύουν στους τοίχους του τρούλου και της κόγχης του Ιερού Βήματος και να δημιουργούν το αίσθημα της επικοινωνίας με τους εισερχόμενους στον ναό.
Αυτή την φορά συνέβη κάτι που δεν είχε συμβεί τις προηγούμενες φορές κατά την αγιογράφηση όλων των άλλων ναών της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, το οποίο αξίζει να τονιστεί ιδιαιτέρως. Εκτός των Ελλήνων αγιογράφων, για πρώτη φορά στο συνεργείο συμμετείχαν αγιογράφοι και βοηθοί από την Κορέα και την Ταϊβάν, Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί. Αυτό είναι καρπός της προσπάθειας που ξεκίνησε από το 1995, με την πρωτοβουλία του αειμνήστου Μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου. Το 1995 έγινε η αγιογράφηση του καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ με την εθελοντική προσφορά αγιογράφων αποκλειστικά από την Ελλάδα, δηλαδή του αγιογράφου καθηγητή κ. Σώζου Γιαννούδη και των συνεργατών και μαθητών του. Από τότε μέχρι σήμερα Κορεάτες και Ταϊβανέζοι μαθήτευσαν στην Ελλάδα, αλλά και στην Κορέα σε θερινά ταχύρρυθμα μαθήματα αγιογραφίας, που οργάνωνε επί σειρά ετών η Μητρόπολη. Έτσι σήμερα αρκετοί από τους ταλαντούχους μαθητευόμενους είναι φτασμένοι αγιογράφοι χάρη στον κ. Γιαννούδη και στην Κορεάτισσα Τατιάνα Σο. Το γεγονός αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον της βυζαντινής αγιογραφίας στην Άπω Ανατολή, στην οποία αυξάνει διαρκώς το ενδιαφέρον για την Ορθόδοξη τέχνη.
Περισσότερες φωτογραφίες στα ακόλουθα άλμπουμ:
Πηγή: Ορθοδοξία News Agency