Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Δυσάρεστη… έκπληξη σε ομιλία του Ντ. Τραμπ από ελευθεριστές – Αποδοκιμασίες αντί επευφημιών, σε κάθε του λέξη

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να σάρωσε στις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών και να διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή του στην προεδρία. Φαίνεται όμως, ότι δεν έχει την ίδια αποδοχή στις τάξεις άλλων πολιτικών σχηματισμών. Όταν θέλησε να μιλήσει σε συνέδριο των Ελευθεριστών προς αναζήτηση ψήφων τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Αποδοκιμασίες αντί επευφημιών, σχεδόν σε κάθε του λέξη του Τραμπ. Το μικρό Κόμμα των Ελευθεριστών στο οποίο επιχείρησε άνοιγμα ενόψει των προεδρικών εκλογών αποδείχθηκε δύσκολο ακροατήριο. Δεν γοητεύτηκε ούτε όταν αποπειράθηκε να πλασάρει εαυτόν ως εγγυητή των αιτημάτων τους για μικρότερη κυβέρνηση και περισσότερες ατομικές ελευθερίες.

«Τον τελευταίο χρόνο, η κυβέρνηση μου απήγγειλε κατηγορίες για 91 διαφορετικά πράγματα. Αν μέχρι τώρα δεν ήμουν ελευθεριστής, τώρα σίγουρα είμαι. Αντίθετα με τον Τζο Μπάιντεν εγώ δεν στέλνω φυλακή όσους διαφωνούν μαζί μου», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ πήρε το πολιτικό ρίσκο να απευθυνθεί στο Κόμμα, που συνήθως κερδίζει σχεδόν 3% σε εθνικό επίπεδο, γιατί η όποια ψήφος θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη στις πολιτείες – κλειδιά τον προσεχή Νοέμβριο. Αλλά, η βραδιά απέδειξε ότι δυσκολεύεται να διευρύνει την απήχησή του στο ευρύτερο πολιτικό φάσμα.

Επικίνδυνο κλίμα πόλωσης

Σε κάθε περίπτωση η χώρα οδεύει προς τις κάλπες εν μέσω πρωτοφανούς και επικίνδυνου κλίματος πόλωσης. Ενδεικτική η πολιτική διαμάχη για το αν η αμερικανική σημαία, τοποθετημένη ανάποδα έξω από το σπίτι του δικαστή του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, Σάμιουελ Αλίτο, τις ημέρες της εισβολής των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021, αποτελεί ένδειξη στήριξής τους.

Οι δημοκρατικοί δεν πείθονται από το επιχείρημα πως η ανάποδη σημαία είναι έκφραση δυσαρέσκειας και εγείρουν ζήτημα εξαίρεσής του, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει αν πρέπει να ασκηθεί δίωξη στον Τραμπ για υποκίνηση των αιματηρών γεγονότων στο Καπιτώλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με επένδυση 362 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την υλοποίηση παρεμβάσεων μόνωσης και αερισμού και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτίριο μπορεί να μετατραπεί...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η εμπλοκή της BYD στον κόσμο του αθλητισμού είναι καλά εδραιωμένη. Η εταιρεία ήταν ο Επίσημος Συνεργάτης Αυτοκινήτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Γυναικών της...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες στην Κίνα διαπίστωσαν ότι ορισμένα φάρμακα κατά της ελονοσίας δείχνουν πολλά υποσχόμενα στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), μιας ενδοκρινικής διαταραχής που...