Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Tζο Μπάιντεν: Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε ότι ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA Oυίλιαμς Μπερνς θα ταξιδέψει σύντομα στην Ευρώπη για να έχει συνάντηση με τον διευθυντή της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα σε μια προσπάθεια να επαναληφθούν οι συνομιλίες για τους ομήρους στη Γάζα.

Ο ιστότοπος επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Υπενθυμίζεται ότι εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον ηγέτη της Χαμάς Σινουάρ, με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ζήτησε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Ζήτησε επίσης εντάλματα και για τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, καθώς και για δύο κορυφαίους αξιωματούχους της Χαμάς.

Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε εξωφρενικό το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

«Απορρίπτω μετά βδελυγμίας τη σύγκριση από πλευράς του εισαγγελέα στη Χάγη μεταξύ του δημοκρατικού Ισραήλ και των μακελάρηδων της Χαμάς», τόνισε και συμπλήρωσε οργισμένα: «Με ποιο θράσος συγκρίνετε τη Χαμάς – που δολοφόνησε, έκαψε, έσφαξε, αποκεφάλισε, βίασε και απήγαγε αδερφούς και αδερφές μας – με τους στρατιώτες των IDF (των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων) που μάχονται σε έναν δίκαιο πόλεμο».

Μάλιστα, μετά το αίτημά του να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε απειλές, τονίζοντας ότι «δεν θα αποθαρρυνθούμε από απειλές ή άλλες δραστηριότητες. Διότι τελικά, πρέπει να εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας ως εισαγγελείς, ως άντρες και γυναίκες, ως δικαστές και ως καταγραφή για κάτι μεγαλύτερο από εμάς, που είναι η αφοσίωση στη δικαιοσύνη. Δεν θα παρασυρθούμε από διαφορετικούς τύπους απειλών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγωνιστική δράση στο EURO 2024 συνεχίζεται την Κυριακή (16/6) με τρία ακόμη σπουδαία παιχνίδια για τον 3ο και 4ο όμιλο, όπου μπαίνουν στη…...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτικοί οίκοι αυξάνουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αλλά και την απόφαση...

ΕΛΛΑΔΑ

Για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης διώκεται πλέον ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του....