Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ δεν θα είναι υποψήφιος στις βρετανικές εκλογές – Ξεκινά εκστρατεία υπέρ του Τραμπ στις ΗΠΑ

Ο επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού, αντιμεταναστευτικού, κλιματοσκεπτικιστικού κόμματος Reform UK, εκ των πρωτεργατών του Brexit, ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, βάζοντας τέλος στις εικασίες που ήθελαν η υποψηφιότητά του να αφαιρεί περαιτέρω συντηρητικές ψήφους από τους Τόρις.

Ο Φάρατζ έγραψε στο Χ ότι «σκέφτηκε πολύ» την πιθανότητα να είναι υποψήφιος (για όγδοη φορά) στις βουλευτικές εκλογές. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στην εκστρατεία αυτή, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα για να κάνω περισσότερα».

Ο 60χρονος Νάιτζελ Φάρατζ έχει προσπαθήσει επτά φορές να εκλεγεί στο Γουέστμινστερ, χωρίς επιτυχία. Πρώην ευρωβουλευτής, διατηρεί εκπομπή στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο GB News, πράγμα που του δίνει βήμα, αλλά και κάποια δημοφιλία, σε τμήμα του συντηρητικού ακροατηρίου.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν το 10% της πρόθεσης ψήφου στο Reform UK, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει ψήφους από τους Τόρις, που ήδη υπολείπονται 20 ποσοστιαίων μονάδων του Εργατικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις, και να οδηγήσει σε απώλεια κρίσιμων εδρών στην Βόρεια Αγγλία, προπύργιο του Brexit.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, η υποψηφιότητα του Νάιτζελ Φάρατζ θα ενίσχυε περισσότερο το κόμμα του.

Ο Φάρατζ δήλωσε ότι υποστηρίζει πλήρως τον πρόεδρο του Reform UK Ρίτσαρντ Τάις και φαίνεται ότι απορρίπτει μια συμμαχία με το Συντηρητικό Κόμμα, ορισμένα από τα στελέχη του οποίου δεν κρύβουν την συμπάθειά τους προς το πρόσωπό του.

«Η επιλογή ανάμεσα στο Εργατικό Κόμμα και τους Συντηρητικούς δεν προσφέρει κίνητρο και μόνο το Reform UK έχει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα για να δώσει τέλος στην παρακμή αυτής της χώρας».

Το 2016, ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε ηγηθεί μίας λυσσαλέας εκστρατείας υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ – ο οποίος τον είχε ονομάσει «Mr Brexit» – ο Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε ταυτόχρονα σήμερα ότι θα συμμετάσχει στην εκστρατεία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών…

«Μία ισχυρή Αμερική ως σύμμαχος είναι σημαντική για την ειρήνη και την ασφάλειά μας. Εχω την πρόθεση να προσφέρω την βοήθειά μου επί τόπου στην προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με όλους τους δυνατούς τρόπους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με στόχο τη στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο του 2023 και των περιοχών του...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως θα εφαρμόζει στο εξής «τακτική παύση» των επιχειρήσεών του καθημερινά σε τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ώστε «να...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγωνιστική δράση στο EURO 2024 συνεχίζεται την Κυριακή (16/6) με τρία ακόμη σπουδαία παιχνίδια για τον 3ο και 4ο όμιλο, όπου μπαίνουν στη…...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα καιρικά δεδομένα, γιατί όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς νέες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές που έχουμε φέτος, οι οποίες...