Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ Χαμάς και Παλαιστινιακής Αρχής απομακρύνουν τις πιθανότητες για συμφιλίωση

Ανακοίνωση της Χαμάς κατηγόρησε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι έστειλε αξιωματικούς ασφαλείας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με το πρόσχημα της εξασφάλισης  μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας .

Ηγέτης του κινήματος της Χαμάς είπε ότι αυτή η δύναμη διείσδυσε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σε επίσημη αποστολή κάτω από άμεσες εντολές του Majed Faraj Allah, επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Παλαιστινιακής Αρχής. Στόχος αυτής της ένοπλης δύναμης ήταν να δημιουργήσει, αυτό που περιέγραψε ως, κατάσταση σύγχυσης και χάους στις τάξεις του εσωτερικού μετώπου και ότι αυτό έγινε με την υποστήριξη της ισραηλινής υπηρεσίας Shin Bet.

Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι είχε ματαιώσει το σχέδιο της Φατάχ . Η Παλαιστινιακή Αρχή αρνήθηκε άμεσα όλους αυτούς τους ισχυρισμούς και τόνισε ότι δεν θα ενταχθεί σε, “φρενήρεις εκστρατείες μέσων ενημέρωσης που συγκαλύπταν τα δεινά του παλαιστινιακού λαού.

Το γεγονός καταγράφεται ως άλλο ένα επεισόδιο στη σειρά αλληλοκατηγοριών μεταξύ των δύο πλευρών, μειώνοντας τις πιθανότητες για την παλαιστινιακή συμφιλίωση.

Κάθε πλευρά κατηγορεί την  άλλη για εμβάθυνση του διχασμού. Η Χαμάς προηγουμένως κατηγόρησε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα. Τόνισε ότι η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση δεν εκφράζει τη βούληση της μάχης που διεξάγεται στο πεδίο.

Η Φατάχ, με τη σειρά της, απάντησε κατηγορώντας τη Χαμάς ότι προκάλεσε την εκ νέου κατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ και θεώρησε ότι η περιπέτεια της 7ης Οκτωβρίου οδήγησε σε μια καταστροφή πιο φρικτή και σκληρή από την καταστροφή του 1984. Κατηγόρησε επίσης τη Χαμάς ότι επιδιώκει να συνάψει συμφωνία με τον Νετανιάχου για να διατηρήσει τον διχαστικό ρόλο της στη Γάζα και στην παλαιστινιακή αρένα.

Αν και οι δύο πλευρές απέφυγαν τις πολιτικές διαμάχες τους πρώτους μήνες του πολέμου, φαίνεται, σύμφωνα με αναλυτές, ότι η απόφαση σχηματισμού νέας κυβέρνησης αναζωπύρωσε τον λεκτικό πόλεμο μεταξύ των δύο παρατάξεων και μαζί του μπήκαν στην πρώτη γραμμή και άλλοι υπολογισμοί.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες κατά 50,2% ήταν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, φτάνοντας τους 88.851 τόνους έναντι 59.156 τόνων τον ίδιο μήνα του...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

LIFESTYLE

H Αθηνά Οικονομάκου πριν από μία εβδομάδα ανακοινώσει το χωρισμό της είχε αναρτήσει στο TikTok ένα βίντεο, στο οποίο τραγουδά το κομμάτι «Λουλούδι του...

ΕΛΛΑΔΑ

Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα από την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Έναρξη Αντιπυρικής Περιόδου 2024 <imgsrc=””...