Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απαγγελία κατηγοριών για φόνο και παράνομη οπλοχρησία στους δράστες των πυροβολισμών του Super Bowl στο Κάνσας

Εισαγγελέας στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε αυτήν την Τρίτη το κατηγορητήριο εναντίον δύο ατόμων για τους πυροβολισμούς που άφησαν έναν νεκρό και 22 τραυματίες την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εορταστικής παρέλασης του Super Bowl στην πόλη του Κάνσας Σίτι.

Οι κατηγορούμενοι είναι ο Dominic Miller, 18 και ο Lyndell Mays, 23, οι οποίοι κατηγορούνται για φόνο δευτέρου βαθμού, ένοπλη εγκληματική ενέργεια και παράνομη χρήση όπλων, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας της κομητείας Jackson, Jean Peters Baker.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσίασε ο εισαγγελέας , ο Μέις ήταν ο πρώτος που τράβηξε το όπλο του, αλλά ήταν αυτό του Μίλερ που προκάλεσε τον θάνατο της Μεξικανής εκφωνήτριας Λίζα Λόπεζ-Γκαλβάν, το μόνο μοιραίο.

Ο ομαδικός πυροβολισμός σημειώθηκε σε μια συμπλοκή στο τέλος της παρέλασης των αρχηγών του Κάνσας Σίτι, η οποία προκάλεσε σκηνές χάους στους χιλιάδες κόσμου που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ο Μίλερ και ο Μέις δεν είχαν καμία προηγούμενη σχέση, αλλά ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας ανθρώπων που συμμετείχαν στον καυγά, αρκετοί από τους οποίους ήταν οπλισμένοι. Οι δύο κατηγορούμενοι νοσηλεύονται από την ημέρα του πυροβολισμού, που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Η Αστυνομία ανέφερε την περασμένη εβδομάδα τη σύλληψη δύο ανηλίκων, αλλά είπε ότι ερευνά για τον εντοπισμό όλων των υπευθύνων, καθώς κατασχέθηκαν «πολλά όπλα».

Οι μισοί των τραυματιών από τους 22 πυροβολισμούς ήταν ηλικίας κάτω των 16 ετών.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα κοντά στον σταθμό Union, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάνσας Σίτι, το τελευταίο σημείο της παρέλασης των Αρχηγών του Κάνσας Σίτι και τη συγκέντρωση χιλιάδων θαυμαστών. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στον εορτασμό.
Στην πολιτεία του Μιζούρι είναι νόμιμη η μεταφορά όπλων στο δρόμο.

Πηγή: RTVE.es

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...