Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 84 τελικά οι νεκροί από τις εκρήξεις στην πόλη Κερμάν στα νότια της χώρας

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν Αχμάντ Βαχίντι αναθεώρησε εκ νέου σήμερα σε 84 τον αριθμό των νεκρών από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην πόλη Κερμάν (820 χλμ. νοτιοανατολικά της Τεχεράνης) κατά πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για την τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, αν και πρόσθεσε ότι πολλοί από τους 280 συνολικά τραυματίες συνεχίζουν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αρχικά, οι ιρανικές υπηρεσίες είχαν ανακοινώσει το θάνατο 103 ατόμων, ενώ στη συνέχεια μείωσαν τον αριθμό των απωλειών σε 95.

Ο Αχμάντ Βαχίντι ενημέρωσε ότι έγιναν δύο εκρήξεις στο ίδιο σημείο με διαφορά λίγων λεπτών, με τη δεύτερη να είναι η πιο φονική, αφού πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να δουν τι συνέβη και να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Ο Ιρανός αξιωματούχος επιπλέον σχολίασε ότι η επίθεση ενάντια σε συγκεντρωμένο άμαχο πληθυσμό είναι μία πράξη δειλή και κακόβουλη, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι του μακελειού θα συλληφθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας και όσοι τους στηρίζουν «θα γνωρίσουν την οργή του ιρανικού έθνους».

Από την πλευρά του, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του σήμερα προειδοποιεί ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο» για να πετύχει την καταδίωξη όσων διέπραξαν την «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια» και ζήτησε την καταδίκη της επίθεσης από τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου.

Η επίσημη ιρανική ανακοίνωση δεν συσχετίζει σε κανένα σημείο τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ με την τρομοκρατική επίθεση, όμως εμμέσως αξιωματούχοι του σιϊτικού καθεστώτος και των Φρουρών της Επανάστασης αναφέρουν ότι κάποιοι αποφάσισαν να εκδικηθούν τον ιρανικό λαό, αφού είδαν να αποτυγχάνουν τα σχέδια τους για αποσταθεροποίηση του Ιράν.

Πηγές: BBC, AP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για...